Vår på bordet 

Ute blir inne när grönska, trä och näver flyttar in. Naturmaterial och hantverk ger en genuin känsla åt vad som kanske är hemmets viktigaste mötesplats. Matbordet. 

Runt matbordet finns plats för små och stora samtal, för vardag och fest. Låt det bli vår på bordet och förnya med second hand och återbruk! Stylisten Stina Isakson tipsar om hur gamla skärp kan bli snygga bordsplaceringar eller servettringar och hur knoppbrädor öppnar för inredningsvariation. 

In med det gamla – hos dig får det nytt liv! 

Stinas DIY-tips: 

KNOPPBRÄDA 

Sätt flera gamla knopplister av trä i olika längd och storlek på en lång rad. Variera inredningen som du önskar. 

LJUSSTAKAR AV BJÖRK 

Såga av en björkgren i olika längder. Borra ett hål i toppen, lagom stort för ett värmeljus. Sätt i en ljuskopp i hålen för ljusen. 

LÄDERTAGS PÅ GLAS 

Med en smal remsa från ett gammalt bälte kan du göra lyxiga lädertags till glaset, där namnet stansas in med alfabetsstansar. 

Håligheten från stansarna kan fyllas med lite färg. Gör hål i lädret med en håltång och knyt fast tagen med tråd runt glasets fot. 

SERVETTRINGAR AV LÄDERBÄLTE OCH GARDINRING 

Klipp av en del av ett gammalt bälte och fäst i gardinringen med hjälp av en hålnit eller snöre. Vill du ha ett personligt budskap kan du stansa in det med alfabetsstansar och fylla i håligheten från stansarna med lite färg så texten syns bra. 

Dags för Second Hand-runda

Hitta din butik idag – kom in och låt dig inspireras!