fbpx

Secondhand.se börjar sälja möbler

E-handeln Secondhand.se börjar med möbelförsäljning. Satsningen är ett sätt att möta efterfrågan från de digitala kunderna, samtidigt som man också vill locka dem till Erikshjälpen Second Hands fysiska butiker.

Sedan Erikshjälpen Second Hand, som Sveriges första ideella second hand-aktör 2018 lanserade sin e-handel, har 210 000 varor sålts och skickats till kunder över hela Sverige. Av logistiska skäl har Secondhand.se hittills inte kunnat sälja större produkter än vad som får plats i en flyttlåda. Men det blir det ändring på nu. Med start den 24 mars kommer e-handeln att sälja möbler för vardagsrum, sovrum, kök, kontor och hall.

– Möbler är en viktig varugrupp för oss totalt och vi ser också att det finns en stor efterfrågan på second hand-möbler online, både i söktermerna hos oss på secondhand.se och i sökmotorer generellt. Den efterfrågan vill vi kunna möta och därmed möjliggöra mer hållbara inköp av möbler för fler, säger Frida Espes, e-handelschef på Secondhand.se.

Kund hämtar i butik

Tre butiker; Borås, Vårby och Borlänge, är initialt anslutna till online-satsningen och det är utvalda möbler från dessa butiker som kommer att finnas till försäljning på secondhand.se. Köpet genomförs online och själva varan hämtas sedan av kunden inom tre dagar i respektive butik.

– För vana Secondhand.se-kunder blir det här ett nytt sätt att handla. Men vi hoppas att vi på det här sättet också ska få nya kunder att hitta till våra butiker och samtidigt öka butikernas upptagningsområde. Secondhand.se blir som en marknadsplats och vi tror att kunden är beredd att åka lite längre för att hämta möbeln de verkligen vill ha.

Hoppas kunna ansluta fler

Förhoppningen är också att satsningen ska leda till ett ökat resultat på möbelförsäljningen totalt sett.

– Vår affärsidé går ju ut på att generera ett så stort överskott som möjligt till Erikshjälpens arbete för barnen och världen de drömmer om. Det här blir ett sätt för oss att ännu bättre ta vara på de gåvor vi får in, få ut det faktiska värdet på dem och genom det generera ett större överskott.

Satsningen testas under ett halvår för att sedan utvärderas.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna ansluta fler butiker under hösten och att det framåt kommer att vara helt självklart att hitta möbler hos Secondhand.se. På sikt vill vi också kunna erbjuda frakt av möbler, men vi är inte där än, säger Frida Espes.

Shoppa möbler och andra fina prylar på secondhand.se