Second Hand-butikers dagskassor till Världens Barn

Samtliga 59 Erikshjälpen Second Hand-butiker skänker lördagen den 8 oktober sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen. 2015 blev det drygt 2,6 miljoner kronor.

– Det finns ett fantastiskt engagemang kring Världens Barn och vi är både stolta och glada över att vara en del i arbetet. Världens Barn-kampanjen bygger på samarbete och samarbete är en viktig faktor för att skapa förändring och bättre livsvillkor för barn, både i Sverige och i andra länder, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand Butiker.

Världens Barn har sina två främsta insamlingshelger i oktober. Liksom tidigare år skänker Erikshjälpen Second Hands butiker sina dagskassor till insamlingen under lördagen den 8 oktober. I flera av second hand-butikerna uppmärksammas också Världens Barn med bland annat olika barnaktiviteter, fikaerbjudanden eller att alla butiksmedarbetare klär ut sig.

Världens Barn-kampanjen bygger på samarbete

Kampanjen Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och ett 15-tal humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio. Erikshjälpen är en av organisationerna i samarbetet och använder pengar från Världens Barn till ett projekt mot kvinnlig könsstympning i Mali, där över 80 procent av alla flickor könsstympas. Projektet har varit framgångsrikt och tabut kring kvinnlig könsstympning har brutits i de två kommuner där Erikshjälpen och partnerorganisationen AMPDR arbetar.
– Vi har sett jättetydliga resultat och hittills har 14 byar i södra Mali förbjudit kvinnlig könsstympning, vilket är ett unikt genombrott, säger Ida Konaté Svensson som är Erikshjälpens programkoordinator för Västafrika.

Taggar:,