Butikernas dagskassor till Världens Barn

Samtliga 59 Erikshjälpen Second Hand-butiker skänker lördagen den 8 oktober sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen. 2015 blev det drygt 2,6 miljoner kronor.

– Det finns ett fantastiskt engagemang kring Världens Barn och vi är både stolta och glada över att vara en del i arbetet. Världens Barn-kampanjen bygger på samarbete och samarbete är en viktig faktor för att skapa förändring och bättre livsvillkor för barn, både i Sverige och i andra länder, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand Butiker.

Världens Barn har sina två främsta insamlingshelger i oktober. Liksom tidigare år skänker Erikshjälpen Second Hands butiker sina dagskassor till insamlingen under lördagen den 8 oktober. I flera av second hand-butikerna uppmärksammas också Världens Barn med bland annat olika barnaktiviteter, fikaerbjudanden eller att alla butiksmedarbetare klär ut sig.

Vi har sett jättetydliga resultat!

Kampanjen Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och ett 15-tal humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio. Erikshjälpen är en av organisationerna i samarbetet och använder pengar från Världens Barn till ett projekt mot kvinnlig könsstympning i Mali, där över 80 procent av alla flickor könsstympas. Projektet har varit framgångsrikt och tabut kring kvinnlig könsstympning har brutits i de två kommuner där Erikshjälpen och partnerorganisationen AMPDR arbetar.

– Vi har sett jättetydliga resultat och hittills har 14 byar i södra Mali förbjudit kvinnlig könsstympning, vilket är ett unikt genombrott, säger Ida Konaté Svensson som är Erikshjälpens programkoordinator för Västafrika.

Taggar:,