Rekord – 2,7 miljoner till Världens Barn

Det blev nytt rekordresultat när samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker skänkte sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen i lördags. Totalt kunde 2 700 756 kronor lämnas till Världens Barn.

– Det känns fantastiskt att vi på detta sätt kan bidra till Världens Barn-insamlingen. Det finns ett stort engagemang för Världens Barn både bland kunder och medarbetare. I flera butiker ordnades olika festligheter och barnaktiviteter för att uppmärksamma Världens Barn-insamlingen, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.

I flera butiker ordnades olika festligheter och barnaktiviteter

På till exempel Erikshjälpen Second Hand i Kortedala, Göteborg, ordnade Ungagerads lokalgrupp i Göteborg ansiktsmålning, sagostund och ballongutdelning för barn. I kaféet fanns också en speciell Världens Barn-kladdkaka. Ungagerad är ett nätverk inom Erikshjälpen, för unga engagerade.

Ett 30-tal av Erikshjälpen Second Hands cirka 60 butiker sålde för 50 000 kronor eller mer och det märktes att många kunder passade på att handla lite extra för Världens Barn i lördags. Förra året skänkte second hand-butikerna cirka 2,6 miljoner kronor till Världens Barn.

Då kampanjhelgen summerades söndagen den 9 oktober var Världens Barn-insamlingen uppe i totalt 65 miljoner kronor, en insamling som fortsätter hela året ut.

Taggar:,