fbpx

Ny volontär med varmt hjärta

När coronakrisen tvingar många 70-plussare att pausa sitt volontärskap hos Erikshjälpen Second Hand är det andra som rycker in i butikerna. Carolina Carpvik är en av dem, och hon har upptäckt nya saker om sig själv.

– Jag visste inte att det bodde en liten säljare i mig. Innan jag kom hit hade jag aldrig sålt något i hela mitt liv. Nu säljer jag möbler och det är jätteroligt, säger hon.

Carolina Carpvik är sedan en tid tillbaka ny volontär på Erikshjälpen Second Hand i Jönköping. Hon jobbade tidigare som journalist men en omorganisation och personalnedskärning gjorde att hennes jobb försvann och hon är arbetsbefriad under uppsägningstiden.

– Jag hade bara hunnit vara hemma ett par veckor när jag hörde talas om volontärkollapsen på grund av att 70-plussarna måste vara hemma. Så jag hörde av mig till Erikshjälpen och sa att om jag kan hjälpa till så gör jag gärna det.

Hon var mer än välkommen.

Jag hade inte väntat att det skulle ge så mycket tillbaka

– Jag kände att jag hade tiden och kunde ställa upp men jag hade inte väntat att det skulle ge så mycket tillbaka. Jag är varm i hjärtat varje gång jag åker härifrån, säger Carolina Carpvik.

– Jag har insett storheten bakom kulisserna, att butiken är en viktig plats för människor som till exempel varit utbrända och behöver arbetsträna eller människor som av andra anledningar inte har full kapacitet att jobba. Den sociala nyttan som butikerna gör är fantastisk, tillägger hon.

Vill du också bli volontär? Kontakta din närmaste butik eller läs mer här!