Ny färg – nytt liv

Det finns många sätt att återbruka, men få sätt skapar så stor förändring med så enkla medel som att måla om. En sliten och skavd möbel kan med ny färg helt plötsligt bli rummets blickfång. Tråkiga textilier kan piggas upp för att användas många år till.

Bord, köksluckor, porslin, handdukar, ramar, stolar eller dörrhandtag – mycket kan förnyas och återbrukas med färg. Det går att måla om helt och hållet, göra mönster eller ge ny färg till vissa detaljer. Och det går att vara hur noggrann som helst, med minutiöst slipande, spacklande och maskeringstejpande – eller också att bara köpa sprayfärg och spraya på.

Det här bordet fick nytt liv genom att först målas med grundfärg och sedan en svart, silkesmatt lackfärg i glans 15. Vilken skillnad!

 

De här handdukarna är gjorda av gamla linnedukar som först stänkmålades med textilfärg och sedan klipptes till lagom storlek. Svarta bomullsband syddes fast som hängare. Handduken med äpplen är screentryckt, men har man inte grejer för det kan man trycka på många andra sätt – tänk bara på att välja en textilfärg, så att färgen håller för tvätt.