Nominera Sveriges Second Hand Profil 2019

I våras fick Anna Lidström, designer och stylist, ta emot Erikshjälpen Second Hands utmärkelse Sveriges Second Hand Profil 2018. Nu är nomineringen öppen för nya kandidater som brinner för second hand, inspirerar till återbruk och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil delas ut av Erikshjälpen Second Hand en gång per år. Förutom Anna Lidström har bland annat Elsa Billgren, Ida Magntorn och magasinet Scandinavian Retro tidigare fått priset.

– Vi delar ut den här utmärkelsen för att uppmuntra och visa uppskattning till personer som inspirerar fler att tänka och välja second hand. Vi tror också att Sveriges Second Hand Profil 2019 är en god förebild i frågor om miljö och hållbarhet, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef Erikshjälpen Second Hand.

Vi tror också att Sveriges Second Hand Profil 2019 är en god förebild i frågor om miljö och hållbarhet

Pristagaren ska genom sitt engagemang bidra till ett ökat intresse för second hand och dess möjligheter. Det kan handla om nytänkande idéer, kreativa lösningar eller smart miljöarbete genom återbruk.

Den som tilldelas utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil får ett diplom och en statyett, samt rätten att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt ett värde motsvarande 25 000 kronor. Stina Isakson valde att ge pengarna till ett skolprojekt.

Sista nomineringsdag för 2019 års utmärkelse är 31 oktober 2018. Nominera kan du göra här!