fbpx

Naturskyddsföreningen tog emot priset Sveriges Second Hand Profil 2021

Det blev en härlig kväll i hållbarhetens tecken när Naturskyddsföreningen fick ta emot priset Sveriges Second Hand Profil 2021 vid ett event på Erikshjälpen Second Hands citybutik i Göteborg. Naturskyddsföreningen fick priset för sitt arbete med Kläd- och Prylbytardagar.

 – Jättestort tack för att ni erkänner och uppmärksammar vårt arbete! sa Eva Eiderström, Director Dep of Ecolabelling and Green Consumption på Naturskyddsföreningen, som tog emot priset.

Erikshjälpen Second Hands verkställande chef Anette Alm Gustafsson tyckte att det kändes fint att få dela ut priset till en organisation som rymmer ett fantastiskt engagemang för hållbar utveckling.

– Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och vi är så tacksamma för deras goda arbete för att inspirera fler till att ställa om till cirkulär konsumtion, Anette Alm Gustafsson.

Prisutdelningen hölls vid ett mindre event i Erikshjälpen Second Hands nya citybutik i Göteborg. Kvällen inleddes med mat och mingel, där gästerna bjöds på vegansk mat och bubblig kombucha från lokala företag. Sedan följde överlämningen av priset där Eva Eiderström på Naturskyddsföreningen fick ta emot ett diplom och en vacker krans i återbrukat material, tillverkad av Kulturlabbet, en daglig verksamhet för konstnärer med intellektuella funktionsvariationer.

Naturskyddsföreningen fick även möjlighet att tilldela 25 000 kronor till ett av Erikshjälpen projekt för barns rättigheter. Valet föll på arbetet för barns utbildning i norra Bangladesh, ett av världens mest klimatsårbara områden. Där driver Erikshjälpen och den lokala partnerorganisationen Friendship flyttbara skolor.

– Vi kände att det passade bäst för oss att välja ett projekt med utbildning. Vi arbetar ju främst med folkbildning, sa Eva Eiderström.

Eva berättade om Naturskyddsföreningens arbete med Kläd- och Prylbytardagar och uppmuntrade alla att börja i det lilla för att sedan göra större förändringar för en mer hållbar livsstil.

– Gör det som känns lätt först och klappa dig själv på axeln sedan – då känns nästa steg inte lika svårt, sa hon.

Läs mer om Sveriges Second Hand Profil här. 

Fotograf: Viktor Antoncic