fbpx

Levicia fick tid över – blev butiksvolontär

Vanligtvis har Levicia Newman fullt upp och trivs med det, men på grund av coronapandemin har det mesta ställts in. Därför bestämde sig Levicia för att bli volontär på Erikshjälpen Second Hand. ”Jag vill ställa upp när folk behöver hjälp – och det är väldigt roligt”.

Levicia Newman pluggar Media, PR och kommunikation på Örebro universitet. Hon är också engagerad i många olika saker vid sidan av studierna, bland annat en kör och ett språkkafé. På grund av corona har i stort sett alla aktiviteter nu ställts in och universitetsutbildningen sker på distans.

Då kände jag, att nu finns det ingen anledning att inte bli volontär

– Jag kände att har jag tid över. Och jag känner folk som jobbar på Erikshjälpen Second Hand och hade hört att det var brist på volontärer eftersom de som är 70+ eller i riskgrupp måste vara hemma. Sen var jag i Örebrobutiken någon dag och såg en skylt om att de behövde nya volontärer. Då kände jag, att nu finns det ingen anledning att inte bli volontär.

Beroende på hur mycket skolarbete Levicia Newman har är hon i second hand-butiken en eller flera dagar i veckan.

– Jag står mest i kassan. Jag älskar det! Det är jättekul att småprata lite med folk och att få bemöta folk med en glad blick och ett leende. Det är extra viktigt nu, säger hon.

Levicia upplever att de i personalen som jobbar kvar i butiken är väldigt uppmuntrande och tacksamma för nya volontärkrafter. Hon tycker också att det är positivt att vara volontär i ett sammanhang där mångfalden är stor.

Det är väldigt roligt att vara volontär, man får så mycket tillbaks

– Det är något jag känt som volontär på språkkaféet och som jag också känner på Erikshjälpen. När man pluggar träffar man mest unga vuxna och mina kompisar är ju också unga vuxna. Så det är kul att ibland komma till ett annat sammanhang där det är blandade åldrar och bakgrunder. Det är väldigt roligt att vara volontär, man får så mycket tillbaks, säger hon.

Foto: Andreas Daleskog