Långa köer när Erikshjälpen öppnade i Eksjö

Uppslutningen när Erikshjälpen Second Hand i Eksjö invigdes var fantastisk. 2 000 personer kunde välkomnas till den helt nya butiken.

Köerna ringlade sig långa när butikschef Jessica Politis i lördags förmiddag klippte det blågula bandet för att inviga den nya butiken.

– 2 000 personer välkomnades till butiken, som är så mycket mer än bara en butik där man gör ordentliga fynd. Vårt främsta uppdrag är att finansiera socialt och humanitärt bistånd här i Eksjö men också i många andra länder, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef vid Erikshälpen Second Hand, som också invigningstalade under lördagen.

” Vårt främsta uppdrag är att finansiera socialt och humanitärt bistånd här i Eksjö men också i många andra länder.

Second hand-butiken, som ligger på Kråkebergsvägen 2 i Eksjö, är den 61:a i ordningen och drivs i samarbete med Eksjö Pingstkyrka och Eksjö Missionskyrka. Överskottet från butiken går till barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete samt till biståndsprojekt som drivs genom Eksjö Pingstkyrka och Eksjö Missionskyrka. Överskottet kommer också användas till lokala insatser för barn i Eksjöområdet.

Butiken har öppet klockan 12.00-18.00 på tisdagar och torsdagar samt klockan 10.00-14.00 på lördagar. För den som vill skänka varor går det bra att lämna in dem måndagar, onsdagar och fredagar mellan 9.00-14.00, tisdagar och torsdagar mellan 9.00-18.00 samt lördagar mellan 10.00-14.00.