fbpx

Johanna Nilsson skänker kläder för att stoppa trafficking av barn

I jul samlar Erikshjälpen in pengar till arbetet mot trafficking i Kambodja. Det fick Johanna Nilsson, opinionsbildare och influencer, att fundera kring hur hon kan bidra till insamlingen.

Resultatet blev en pop-up-butik på secondhand.se, där intäkterna från kläderna som säljs går direkt till arbetet mot trafficking.

– För alla som har en relation till ett barn tror jag att det blir otroligt påtagligt att höra att barn säljs som handelsvaror. Min dotter är 3,5 år och jag slås av vilket glassigt liv hon lever i kontrast till detta, säger Johanna Nilsson.

I Kambodja är trafficking ett stort och komplext problem och situationerna där barn utnyttjas kan se olika ut. Men nästan alltid börjar det med drömmen om ett bättre liv – och slutar i en mardröm. Erikshjälpen samarbetar med den lokala organisationen Chab Dai, som arbetar brett för att förebygga och minska riskerna för att barn ska utsättas för trafficking.

Pengarna som kommer från försäljningen i Johanna Nilssons pop up-butik kommer oavkortat gå till det arbetet.

– Både min dotter och min son som är ett halvår växer ur sina kläder i vansinnig fart. Vi brukar alltid ge kläder vi inte längre behöver till vår närmaste second hand-butik. Det var utifrån det som idén att vara med och bidra till insamlingen mot trafficking föddes, säger Johanna och fortsätter.

Mitt bästa julklappstips alla kategorier är: köp second hand och skänk motsvarande summa som grejen hade kostat ny.

– Plaggen i min pop-up-butik är en blandning av arvegods, second hand-favoriter och så några presenter från vänner och släktingar. Plagg som använts av mina barn, och i några fall också av mig själv när jag var liten, men som nu letar en ny familj att älskas och bli väl omhändertagna av.

Förutom att handla i Johannas pop up-butik kan man även stötta arbetet genom att ge en gåva direkt på erikshjalpen.se/jul.

– Mitt bästa julklappstips alla kategorier är: köp second hand och skänk motsvarande summa som grejen hade kostat ny. Exempelvis om en ny pocket kostar 80 kronor och en på second hand kostar cirka 20. Köp den och skänk bort 60 pix. Exakt samma kostnad för dig, samma present för mottagaren men med rejält mycket bättre utväxling!