fbpx

Handla för barns trygghet

Lördagen den 24 april uppmärksammas Eriksdagen, till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson, i alla Erikshjälpen Second Hands butiker runt om i Sverige. All försäljning går oavkortat till Erikshjälpens arbete för att stoppa våld mot barn.

Vartannat barn i världen utsätts för våld i hemmet. Under coronapandemin har våldet mot barn dessutom ökat, till följd av ökade påfrestningar i många familjer. När våld använts som uppfostringsmetod i generationer är det svårt att bryta kedjan. Men vi vet att det går! Vi ger föräldrar runt om i världen nya verktyg för att bli trygga mammor och pappor. Så att de kan ge sina barn det allra bästa.

När du handlar hos oss under Eriksdagen går hela dagskassan till Erikshjälpens arbete för att stoppa våld mot barn. Har du inte möjlighet att besöka någon av våra butiker kan du alltid spana in secondhand.se eller ge en valfri gåva direkt.

Här kan du läsa mer om hur Erikshjälpen tillsammans med våra partnerorganisationer arbetar för en tryggare värld för barnen.