Ge möbler nytt liv – 3 instagramkonton att inspireras av

Det som är någon annans skräp kan vara en skatt – eller i alla fall bli det. Med lite kärlek och skaparglädje kan gamla möbler med skavanker och skador bli som nya och användas igen. Och ibland räcker det att bara placera en möbel på ett nytt sätt. Behöver du inspiration för att komma igång? Här är tre instagramkonton som peppar och tipsar:

 

Återbruk i milda kulörer

@nordic_remake ger tipset att börja fixa direkt efter att du fyndat en möbel eller bestämt dig för att göra om något du redan har. Då blir det av! Hon tipsar om allt från hur man slipar och målar trä till hur man klär om en gammal stol med sadelgjord. Med lite slit och milda kulörer får både gamla objekt och Ikeamöbler nytt, vackert liv – och håller länge.

Börja fixa direkt efter att du fyndat en möbel. Då blir det av!

Bland knopplister och arkivskåp

@stinainreder har precis gjort om sitt sovrum. Supersnyggt med massa second hand. Att samla ihop flera varianter av samma möbel intill varandra blir både spännande och praktiskt i inredningen, som knopplister vid en sänggavel eller en hel vägg av lådor och arkivskåp.

 

Förvandling med färg

@ateranvandarna visar verkligen potentialen i gamla möbler när de varsamt fixar till och målar om skänkar, bord, byråer och skåp som går från att vara ganska tråkiga till hur fina som helst. De beskriver också hur de går tillväga för att ge möblerna en ny look.

 

Foto högst upp: @stinainreder