Fritidshem vinnare av Second Hand-remake

Fritidshemmet Lejonhjärtat i Huskvarna är vinnaren av Erikshjälpen Second Hands remake 2016.
– Det känns kul och överraskande, säger Axel Johansson, en av eleverna på fritidset.

I några års tid har Erikshjälpen Second Hand anordnat en remake-tävling där vinnaren får hjälp att göra om ett rum. Det har handlat om att hitta en röd tråd, skapa funktionalitet och inreda med second hand.

Årets remake-tävling vanns av fritidshemmet Lejonhjärtat och under vecka 47 kommer delar av fritidsets lokaler att förvandlas.
– Tidigare år har vi gjort remake hos privatpersoner, men i år uppmuntrade vi speciellt verksamheter som skolor, fritidshem, ungdomsgårdar och språkkaféer att anmäla sig till tävlingen. Det känns roligt att kunna visa att second hand även fungerar bra i sådana miljöer, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Det skulle vara roligare med en färgglad tapet!

På Lejonhjärtat kommer tre små rum att göras om. Rummen är i dag lite tråkiga och kala. Fritidshemmet har inte varit i sina nuvarande lokaler så länge och fokus har hittills legat på att få de större rummen i ordning.
– Ett av rummen som kommer få en remake används som ateljé och där hoppas vi att det kommer bli en mer kreativ miljö, säger fritidspedagog Ulrika Sandell.

Eleverna har en del tankar om hur de vill att rummen ska bli.
– Det skulle vara roligare med en färgglad tapet, säger Axel Johansson.
– Och man kanske skulle kunna göra ett av rummen till kuddrum, säger Maya Abo Lail.

Taggar:,