fbpx

Extraöppet i över 30 av våra butiker under Circular Monday

Den 21 november uppmärksammar Erikshjälpen Second Hand Circular Monday genom att ha extraöppet i över 30 av våra butiker mellan klockan 17–20. För att uppmuntra till att julhandla cirkulärt erbjuder butikerna och secondhand.se 20 procent rabatt på sortimentet.

Den 21 november uppmärksammar Erikshjälpen Second Hand för sjätte året i rad motpolen till Black Friday, Circular Monday. Syftet är att uppmuntra till cirkulär konsumtion som är mer respektfull mot jordens resurser.

– Vi behöver bli fler som väljer att cirkulera framför att konsumera. Det är dags att ställa om, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.

Erikshjälpen vill särskilt lyfta vikten av att ställa om till en cirkulär konsumtion för klimatets skull. Syftet med kampanjen Circular Monday är att ta avstånd från överkonsumtion och i stället visa upp alternativ som att reparera, återanvända och shoppa begagnat.

Med hjälp av second hand kan vi sänka koldioxidutsläppen utan att ge avkall på shoppingglädjen. Det behöver inte nyproduceras fler tomtar, glöggmuggar eller elljusstakar inför julen. Second hand-butikerna är fulla av gåvor som är redo att återbrukas.

Erikshjälpen är stolta över att få vara en del av en rörelse där vi tar ytterligare ett steg mot en hållbar planet och samtidigt fortsätter skapa överskott till barnen, och världen de drömmer om.

Lyssna på Emelie Johansson, miljöstrateg, Erikshjälpen, när hon berättar mer om hur vi jobbar med Circular Monday.

 

Butiker som har extraöppet under
Circular Monday den 21 november 2022:

Bodafors
Bollnäs
Borås
Borlänge
Eksjö
Gävle
Göteborg – Kortedala
Göteborg – Rosenlundsgatan
Göteborg – Västra Frölunda
Habo
Hedemora
Huskvarna
Höör
Jönköping
Kristianstad
Kungsbacka
Lindesberg
Linköping
Ljungby
Lund – Öresundsvägen
Motala
Norrköping
Skärblacka
Stockholm – Häggvik
Stockholm – Vårby
Säffle
Sävsjö
Tomelilla
Tranås
Uppsala
Vetlanda
Vimmerby
Vrigstad
Värnamo
Ystad
Åkarp
Örebro