fbpx

Erikshjälpen Second Hand öppnar tre nya storstadsbutiker

Sveriges ledande ideella second hand-aktör framtidssatsar nu med tre nyetableringar i höst. I Stockholm, Göteborg och Oslo öppnar Erikshjälpen Second Hand nya butiker under oktober och november.

– Det känns jätteroligt att kunna öppna tre nya, upplevelsefyllda second hand-butiker i höst. Vi vet att många som bor i större städer vill handla hos oss, det syns inte minst i vår e-handel secondhand.se. Med de nya butikerna blir Erikshjälpen Second Hand tillgängligt för fler kunder och genom överskottet från de nya butikerna kommer Erikshjälpen också kunna göra fler insatser för att hjälpa och stärka barn i världen och i Sverige, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

– Med de nya butikerna blir Erikshjälpen Second Hand tillgängligt för fler kunder och genom överskottet från de nya butikerna kommer Erikshjälpen också kunna göra fler insatser för att hjälpa och stärka barn i världen och i Sverige.

Först ut bland höstens butiksöppningar är en citybutik i Oslo, som kommer drivas i samarbete med norska Maritastiftelsen inom konceptet M&E Second Hand. Det är den andra M&E-butiken i Oslo och den öppnar i slutet av oktober.

– Vår första Oslobutik, som vi öppnade 2018, har varit en succé från dag ett. Intresset har varit jättestort och försäljningen har gått över förväntan. Den butiken ligger en bit från citykärnan, så därför känns det spännande att nu också kunna erbjuda second hand-shopping mitt i centrala Oslo, säger Anette Alm Gustafsson.

Därefter öppnar en citybutik Göteborg, en omnikanalsbutik med ett helt nytt butikskoncept där e-handeln secondhand.se möter den fysiska butiken. I den 550 kvadratmeter stora butikslokalen kommer det också ordnas event, föreläsningar, pop-ups och olika samarbeten. Invigningen av citybutiken, som ligger på Rosenlundsgatan 8, blir i mitten av november.

Sist ut av höstens nyetableringar är en ny butik i Stockholmsområdet, i Häggvik, som slår upp portarna i slutet av november. Butiken kommer ha en försäljningsyta på 570 kvadratmeter och ligga i Häggviks handelsområde, nära E4:an och Stora Coop.

På grund av coronapandemin har Erikshjälpen Second Hand under en period avvaktat med nyetableringar, men nu tar organisationen sikte framåt.

– Samhället öppnar allt mer och kunder och gåvogivare hittar tillbaka till våra butiker igen – så nu vill vi inte vänta mer, utan istället satsa med tre nyetableringar i år och även flera nyetableringar under 2022, säger Anette Alm Gustafsson.

Erikshjälpen Second Hand, som har en lång och gedigen erfarenhet av butiksdrift och har blivit en både erkänd och uppskattad aktör i branschen, vill växa ytterligare framöver. Att ständigt utveckla och uppgradera butikskonceptet ger Erikshjälpen Second Hand en unik möjlighet till fortsatta etableringar på nya marknader, med syfte att bidra till en bättre värld för barnen.

– I varje second hand-butik bidrar alla medarbetare, kunder och gåvogivare tillsammans till en minskad klimatpåverkan och till insatser för barn och familjer som lever i utsatthet.

– Vi på Erikshjälpen brinner för att barn i Sverige och runt om i världen ska få växa upp i trygghet, med så goda livsförutsättningar som möjligt. Då är också framtidens klimat en viktig aspekt. I varje second hand-butik bidrar alla medarbetare, kunder och gåvogivare tillsammans till en minskad klimatpåverkan och till insatser för barn och familjer som lever i utsatthet. Tillsammans skapar vi en mer hållbar utveckling, säger Anette Alm Gustafsson.