Erikshjälpen Second Hand öppnar ny butik i Östersund

I sommar öppnar Erikshjälpen Second Hand en butik på Bangårdsgatan 43 i Östersund. Butiken blir den 62:a i ordningen som Erikshjälpen Second Hand driver i Sverige.

En del av området söder om Östersund City, med Bangårdsgatan som genomfartsled, utvecklas just nu till ett nytt handelsområde. Här öppnar Erikshjälpen Second Hand inom kort en ny, fräsch butik.

Vi har länge velat etablera oss i Östersund.

– Det här känns riktigt bra. Lokalen, som är på strax under 3000 m2, har tidigare inrymt en möbelaffär och ligger bra till i ett område med växande handel. Just nu är vi i full gång med att rekrytera personal till butiken, säger Leif Grip som är chef för region norr vid Erikshjälpen Second Hand.

1800 m2 av lokalen kommer att användas som butiksyta – och i den inglasade delen i direkt anslutning till entrén blir det kafé. I resten av lokalerna kommer det att finnas plats för lager, beredning, personalutrymmen och kontor. Det finns också en lastkaj och separat inlastning för gåvor i nära anslutning till entrén.

– Så snart en ny port vid lastkajen är monterad kommer vi börja åka runt och ta emot gåvor från de som vill skänka till verksamheten, säger Leif Grip.

Hela överskottet från butiken kommer att gå till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige.

Erikshjälpen Second Hand är en ideell förening som samarbetar med lokala föreningar och församlingar. Sedan starten 1990 har verksamheten vuxit till att omfatta ett 60-tal butiker i Sverige, samt en i Norge. Syftet med butikerna är att generera medel till bistånd, både i Sverige och utomlands. Återanvändning av varor skapar hållbar konsumtion. Second hand-butikerna är också viktiga mötesplatser för människor och erbjuder möjlighet till arbetsträning, praktik och personlig utveckling.