fbpx

Erikshjälpen Second Hand öppnar butik i Eksjö

Våren 2017 öppnar Erikshjälpen Second Hand en butik i Eksjö, i samarbete med Eksjö Pingstkyrka och Eksjö Missionskyrka.

– Vi har märkt att det i Eksjö finns en längtan efter en Erikshjälpen-butik och det känns roligt att tillsammans med goda samarbetspartners kunna öppna en butik där, säger Tomas Bjöersdorff som är verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Arbetet med att rekrytera en butikschef till Eksjö har just inletts och Erikshjälpen Second Hand hoppas att många frivilliga så småningom vill göra en insats i butiken.
– Som volontär får man del i en härlig gemenskap och man är också med och gör skillnad, både för miljön och för de barn som får hjälp genom Erikshjälpens projekt. Det finns många olika uppgifter, som att stå i kassan, skylta i butiken, eller jobba på lagret, säger Tomas Bjöersdorff.

Överskottet går till humanitärt och socialt bistånd

Erikshjälpen Second Hand är en av Sveriges ledande ideella second hand-aktörer. Överskottet går till humanitärt och socialt bistånd. Från butiken i Eksjö kommer överskottet gå till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. Det kan till exempel handla om att återintegrera gatubarn från Masaka, Uganda, i sina familjer eller att bygga flyttbara skolor för barnen i det översvämningsdrabbade Jamunadeltat i Bangladesh. Överskottet kommer också gå till samarbetsförsamlingarnas respektive biståndsarbete samt lokala insatser för barn i Eksjö kommun.

Taggar:, , ,