fbpx

Erikshjälpen Second Hand i miljösamarbete med Ellos och Bring

Som ett sätt att öka livslängden på redan tillverkade varor, inleder Erikshjälpen Second Hand nu ett samarbete med Ellos Group och Bring. Genom samarbetet kan gamla möbler säljas igen istället för att slängas vid ett nyköp.

Med start i november kommer Ellos Groups kunder få möjligheten att lägga till ”miljöretur” vid köp av utvalda heminredningsprodukter. Logistikföretaget Bring, som genomför Ellos Groups hemleveranser, tar då med sig kundens motsvarande gamla produkt, som istället för att slängas får chansen att säljas på nytt hos Erikshjälpen Second Hand.

– Vi är mycket tacksamma för det här samarbetet. Inte bara för att det ökar livslängden på redan tillverkade varor, utan också för att försäljningen av varorna bidrar till att fattigdom och utsatthet kan bekämpas genom Erikshjälpens arbete för barns rättigheter runt om i världen och i Sverige, säger Björn Engvall, Affärsutvecklingschef på Erikshjälpen Second Hand.

Startar i Västra Frölunda

Projektet körs i ett första skede i Göteborg med omnejd i samarbete med Erikshjälpen Second Hands butik i Västra Frölunda, men förhoppningen är att kunna ta det vidare till hela Sverige.

– Återanvändning av varor är en viktig fråga för oss och genom det här samarbetet kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att göra ett hållbart val, bidra till miljön och samtidigt hjälpa människor i utsatthet, säger Annika Mårtensson, Hållbarhetschef på Ellos Group.