fbpx

Elsie volontärjobbar hemifrån

Vanligtvis är Elsie Snällfot, 85, en flitig volontär på Erikshjälpen Second Hands kafé i Örebrobutiken. Nu är hon en av de volontärer som sedan den 14 mars håller sig isolerade hemma.

– Jag hoppas att den här krisen tar slut snart så att jag får komma tillbaka till kaféet medan jag fortfarande har kraft i kroppen. Folk säger att vi är stans bästa kafé, då känner man sig lite stolt när man står där, säger hon.

En stor del av Erikshjälpen Second Hands volontärer är över 70 år och på grund av coronaviruset måste de nu ta en paus från sina volontäruppdrag och stanna hemma. Att Elsie Snällfot tvingas hålla sig isolerad innebär dock inte att hon slutat volontärjobba.

Kan jag göra någon nytta för Erikshjälpen hemifrån så känns det att man fortfarande är med i laget

– De i butiken vet att jag gillar att lägga pussel, så de frågade om jag skulle kunna kontrollera att de pussel som skänks är kompletta. Eftersom jag har tid så lägger jag dem helt och hållet, så att jag ser att de stämmer. Jag tycker att det känns väldigt bra att kunna hjälpa till. Erikshjälpen har en ganska stor plats i hjärtat och kan jag göra någon nytta för Erikshjälpen hemifrån så känns det att man fortfarande är med i laget, säger Elsie Snällfot.

Förutom pusslandet så ser Elsie till att hålla sig sysselsatt därhemma.

– Jag har stickat en tröja till mig själv och sockor till mina barnbarn. Och just i dag planterar jag om mina orkidéer. Jag har fullt upp. Det är ingen idé att sitta hemma och deppa, det är inte min stil, säger hon.

Vill du bli volontär? Läs mer här!