E-handel och butik möts – för att fler ska kunna handla hållbart

För att göra det ännu enklare att handla second hand testar Erikshjälpen Second Hand just nu möjligheten för e-handelskunder att kunna hämta sina paket fraktfritt i Boråsbutiken.

– Vi har redan fått bra respons och många väljer att hämta sina köp i butiken, säger Anton Olsson på secondhand.se.

Erikshjälpen Second Hands e-handel secondhand.se har funnits sedan i maj 2018. Allt fler hittar till sajten och försäljningen går stadigt uppåt. Erikshjälpen vill uppmuntra människor att tänka second hand i första hand, för att spara på jordens resurser. Med syftet att underlätta för kunderna och öka valmöjligheterna testar därför secondhand.se gratis paketutlämning på Erikshjälpen Second Hand i Borås.

De har blivit positivt överraskade och tagit en sväng i butiken också

Att e-handelskunderna hämtar paket i den fysiska second hand-butiken gör också att de får del av sådant som onlinebutiken inte kan erbjuda, som kafé och personliga möten.

– Många tycker att det är bra att de kan hämta paket här och flera av dem som varit här och hämtat har inte tidigare besökt vår butik. Men de har blivit positivt överraskade och tagit en sväng i butiken också, säger Robert Hall, butikschef på Erikshjälpen Second Hand i Borås.

Att lämna ut paket från secondhand.se i butik, som nu testas i Boråsbutiken, är ett steg i Erikshjälpen Second Hands arbete för att skapa en tydligare helhet och samverkan mellan e-handel och fysiska butiker – vilket är en viktig del i arbetet med att skapa bättre möjligheter för hållbar konsumtion.