fbpx

Med anledning av Covid-19

Vi alla lever i speciella tider just nu, där vi fått lära oss att tänka om och tänka nytt. Erikshjälpen Second Hand är inget undantag.  

Åtgärder vi har gjort för att minska smittspridningen i våra butiker

  • För att våra kunder och medarbetare ska kunna känna sig trygga ombeds du som känner tecken på förkylningssymptom att vänta med att besöka någon av våra butiker. Under tiden är du välkommen att besöka vår online-butik secondhand.se, där är vi alltid tillgängliga.
  • Vi uppmanar alla våra kunder att komma ensam till butiken och handla ensam, för att minska trängsel.
  • Vi håller koll på antalet kunder i butiken under hela öppetdagen, så du behöver inte oroa dig för att du ska behöva trängas när du besöker oss.
  • Vi håller avstånd i kassan med uppmärkt kassakö.
  • Vi tvättar dörrhandtag och kortterminaler ofta.

 

Varför har vi valt att hålla öppet?

  • Barns utsatthet sätts inte på paus även om resten av världen gör det. Tvärtom ser vi att barn i en global kris som den vi just nu upplever, är de som drabbas allra hårdast. Att vi kan fortsätta leverera överskott till biståndsarbete är därför oerhört viktigt. 
  • Våra butiker är en social plattform som ger människor som lever i olika former av social eller ekonomisk utsatthet en gemenskap, viktig arbetsträning och lärorik praktik. Här byggs kontaktnät som ger nya vänner, integration och skapar ett mer inkluderande samhälle. Det är viktigt att vi kan fortsätta med det under dessa svåra omständigheter.  
  • Vill vi fortsätta göra skillnad för vårt klimat. Genom återanvändning av varor är vi med och bidrar till en miljömässigt hållbar utveckling.  

Med ett fortsatt stöd från er, våra kunder och gåvogivare, är jag övertygad om att vi kommer att ta oss igenom den här speciella tiden på ett bra sätt, och att vi fortsatt kommer att vara stolta över det vi tillsammans gör! 

Sprid mycket kärlek – vi ses i våra butiker och på secondhand.se
Anette Alm Gustafsson, Verkställande Chef Erikshjälpen Second Hand