fbpx

Vaccin är livsviktigt för barnen

Fler dödsfall bland barn – det kan bli konsekvensen av att många flickor och pojkar just nu går miste om vaccin mot vanliga barnsjukdomar, på grund av coronapandemins restriktioner. Tack vare din gåva kan vi vara redo att vaccinera barn, och motivera föräldrar att låta vaccinera sina barn, så snart restriktionerna lättar. Med din gåva är du med och räddar liv!

 

Ge en livsviktig gåva!

– Om ett eller två år tror jag att sjukdomar som polio och difteri kommer finnas här igen. Det är allvarliga sjukdomar som i värsta fall leder till döden.

Det säger Ann Njoroge, klinisk chef för hälsocentralen som Erikshjälpens partner Nalala driver i Kajiadodistriktet i Kenya. Hon berättar att 90 procent av barnen i området vaccinerats mot barnsjukdomar de senaste åren, tack vare målmedvetet arbete med kunskapsspridning om barns hälsa.

Men det var innan pandemin. Nu gör restriktionerna i samhället att föräldrar inte kan eller vågar ta sina barn till hälsocentralen, eller Nalalas mobila klinik, av någon annan orsak än allvarlig sjukdom.

Inget barn ska behöva dö av polio, kikhosta, difteri eller någon annan sjukdom som går att förebygga!

Att vaccinera barn mot vanliga sjukdomar är en av de mest effektiva hälsoinsatserna för att rädda liv. Vi vet inte i dag när invånarna i Kajiado får röra sig mer fritt i samhället igen, men när det sker vet vi att Nalalas engagerade personal är redo att börja vaccinera och göra allt de kan för att ta igen det som tappats under pandemin.

Tack vare din gåva kan vi – tillsammans med Nalala och andra lokala partners – fortsätta det viktiga arbetet för barns hälsa. Inget barn ska behöva dö av polio, kikhosta, difteri eller någon annan sjukdom som går att förebygga!