fbpx
I Sydsudan arbetar Erikshjälpen för att säkerställa att barn som drabbats av krig och konflikter växer upp i en trygg miljö som ger dem möjlighet till utbildning och skydd. När Sydsudan blev en självständig nation 2011 gick organisationer från civilsamhället samman med den nya regeringen för att återuppbygga landet efter flera år av krig och […]

Sydsudan

I Sydsudan arbetar Erikshjälpen för att säkerställa att barn som drabbats av krig och konflikter växer upp i en trygg miljö som ger dem möjlighet till utbildning och skydd.

När Sydsudan blev en självständig nation 2011 gick organisationer från civilsamhället samman med den nya regeringen för att återuppbygga landet efter flera år av krig och instabilitet. Flera policys antogs för att stimulera tillväxten i landet och det gjordes stora satsningar inom bland annat utbildning för barn och vuxna. Men bara två år efter att landet fick sin självständighet utbröt kriget på nytt vilket tvingade tusentals familjer att fly och flera av de skolor som startas upp övergavs.

Erikshjälpen arbetar genom lokala partners för att erbjuda bland annat psykosocialhjälp till barn och familjer som drabbats av kriget. Arbetet i Sydsudan handlar bland annat om att:

  • Säkerställa att de barn som drivits på flykt kan gå i skolan.
  • Stötta projekt som arbetar med att öka tillgången till mat och andra nödvändigheter.
  • Stötta kvinnor att starta egna företag som säkrar försörjningen för familjen.
  • Påverkansarbete för att förhindra att flickor gifts bort eller könsstympas.

 

Stöd vårt arbete