fbpx
I Indien arbetar Erikshjälpen för att utsatta grupper ska bli medvetna om sina rättigheter och hur de kan förändra sin situation. I Indien går nästan alla barn i skolan och den ekonomiska utvecklingen är i full gång. Klyftorna är dock stora. Miljontals människor lever fortfarande i utanförskap och fattigdom. Undernäring och barnarbete är fortfarande stora […]

Indien

I Indien arbetar Erikshjälpen för att utsatta grupper ska bli medvetna om sina rättigheter och hur de kan förändra sin situation.

I Indien går nästan alla barn i skolan och den ekonomiska utvecklingen är i full gång. Klyftorna är dock stora. Miljontals människor lever fortfarande i utanförskap och fattigdom. Undernäring och barnarbete är fortfarande stora problem. Diskriminering av flickor och kvinnor är djupt rotad i samhället och våld i hemmet upplevs dagligen av alldeles för många.

Genom de projekt som stöds av Erikshjälpen får personer som lever i utanförskap verktyg för att förändra sin situation och få tillgång till socialtjänsten. Arbetet sker bland annat genom att:

  • Barn samlas i barnparlament och motiverar varandra att vara konsekventa i utbildningen och främja initiativ för miljöskydd.
  • Personer med funktionsvariationer får socialförsäkringssystem.
  • Kräva att myndigheter tillhandahåller skolor.
  • Människor får kunskap om hur de kan ansöka om förbättrad infrastruktur såsom rent vatten, sanitära latriner och vägar.
  • Bykommittéer aktiveras för att övervaka aktiviteter som genomförs av regeringens hälsoorganisation och håller dem ansvariga.
  • Vård- och omsorgspersonal utbildas för att nå kvinnor och barn i behov av mödra- och barnhälsovård.

 

Stöd vårt arbete