fbpx
Indien genomgår en mycket snabb ekonomisk utveckling, men tyvärr får stora delar av befolkningen inte ta del av denna utveckling utan är fortfarande fastlåsta i fattigdom. Omfattande statliga program för förbättrad barnhälsa och stöd till utsatta grupper ger stora möjligheter, men kräver samtidigt stor medvetenhet och kapacitet av den fattiga befolkningen. Både på landsbygden och […]

Indien

Indien genomgår en mycket snabb ekonomisk utveckling, men tyvärr får stora delar av befolkningen inte ta del av denna utveckling utan är fortfarande fastlåsta i fattigdom.

Omfattande statliga program för förbättrad barnhälsa och stöd till utsatta grupper ger stora möjligheter, men kräver samtidigt stor medvetenhet och kapacitet av den fattiga befolkningen.

Både på landsbygden och i städernas slumområden lever fortfarande barn under mycket svåra förhållanden med bristande tillgång till mat, utbildning och sjukvård. Trots landets positiva ekonomiska utveckling lider nästan hälften av barnen fortfarande av undernäring.

Fokus

  • Landsbygdsutveckling med förskolor och självhjälpsgrupper.
  • Organisering av bykommittéer för tillgång till hälsovård, barnhälsa och infrastruktursatsningar.
  • Barnparlament där barn själva får möjlighet att vara med och påverka sin närmiljö.