fbpx

Verksamhetsstrateg

Vill du ha ett spännande arbete inom en framgångsrik verksamhet som satsar stort på framtiden och på att förverkliga barns drömmar? Erikshjälpen söker nu en verksamhetsstrateg som kommer arbeta i nära samarbete med generalsekreterare, styrelse och övrig ledning. Du ingår i ledningsgruppen och kommer vid behov vara adjungerad till styrelsen.

Vi söker nu en verksamhetsstrateg

Arbetsuppgifter

Dina övergripande arbetsuppgifter och ansvarområden är:

  • Biträda generalsekreterare, styrelse och ledning genom processledning, kvalitetssäkring och uppföljning av organisationens policys, strategier och mål.
  • Samordna planering, framtagande, genomförande och uppföljning av Erikshjälpens tillväxtplan.
  • Vidareutveckla arbetet med Erikshjälpens identitet som idéburen verksamhet (med barnrätt, insamling och en Secondhandrörelse med affärsmässighet samt stark social och miljömässig prägel.)
  • Utveckla rutiner för en strukturerad omvärldsanalys.
  • Samordna organisationens arbete kring social, miljömässig och hållbar utveckling.
  • Projektleda gemensamma samlingar och aktiviteter för styrelse, ledning och personal.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning för uppdragets omfattning och ansvarsområden. Du behöver flera års erfarenhet av policy- strategi- och ledningsarbete, gärna inom idéburen verksamhet. Vi ser också att du har god förmåga att samordna, dokumentera och prioritera. Du behöver vara en duktig kommunikatör på svenska och engelska.

Som person är du strategisk och har lätt för att samarbeta med personer på alla nivåer. Du är en noggrann och god organisatör med förmåga att ta initiativ, driva processer i team och/eller självständigt. Du gillar ansvar, är trygg i att fatta beslut med gott omdöme enligt Erikshjälpens policys, riktlinjer och värdegrund. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för barns rättigheter och ett rättighetsbaserat arbetssätt. Du delar Erikshjälpens kristna värdegrund.

Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss erbjuder vi dig att vara del i en verksamhet som står upp för barns rättigheter i Sverige och i världen. Vi ser positivt på mångfald ur alla aspekter och välkomnar sökande med varierande erfarenhet och bakgrund.
Som anställd hos oss kommer du att göra skillnad!

Låter det spännande?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 16 oktober till: ansokan@erikshjalpen.se

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Märk ansökan med ”Verksamhetsstrateg”.

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och regleras med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta generalsekreterare Daniel Grahn, daniel.grahn@erikshjalpen.se

___________________________________________________

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand-verksamhet. Tillsammans har vi en gemensam vision; En förändrad värld där barns drömmar får liv. Lokalt och globalt arbetar vi för att stärka och hjälpa barn. Överskottet från second hand-verksamheten bidrar, tillsammans med generösa gåvor, till att möjliggöra våra insatser för att barn ska få gå i skolan, må bra och vara trygga. Arbetsträningen i våra second hand-butiker föder också framtidstro för barn med föräldrar som står utanför arbetsmarknaden och den cirkulära försäljningen ger klimathopp för kommande generationer. Erikshjälpen finns för barnen. Och världen de drömmer om.