Verksamhetssamordnare Erikshjälpen Framtidsverkstad i Uppsala

Vill du vara med och skapa förutsättningar för barn och ungdomar att nå sina drömmar och på olika sätt bidra till en positiv områdesutveckling i Gränby? Då kan du vara den vi söker till vårt operativa team i rollen som verksamhetssamordnare till Erikshjälpen Framtidsverkstad i Uppsala.

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med ideell second handverksamhet. I vårt arbete i Sverige driver vi på flera orter Erikshjälpen Framtidsverkstad. Där vill Erikshjälpen och den lokala Erikshjälpen Second Hand-butiken tillsammans med barn, ungdomar och deras föräldrar skapa förutsättningar för personlig utveckling, social mobilisering och delaktighet i områdesutveckling. Genom att stärka barn och ungas egna drömmar, drivkrafter och förmågor, skapas framtidstro och förutsättningar för en långsiktig positiv förändring. Arbetet sker i nära samverkan med kommunens verksamheter, näringsliv och övriga civilsamhället. Nu söker vi en till verksamhetssamordnare till teamet i Gränby, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som verksamhetssamordnare är du en del av vårt team inom Erikshjälpen Framtidsverkstad i Uppsala. Där du kommer leda den operativa verksamheten tillsammans med en annan verksamhetsamordnare samt nära samverkan med en arbetsmarknadssamordnare. I rollen möter du och dina kollegor barn, unga och föräldrar då ni gemensamt ansvarar för att driva den operativa verksamheten i Gränby. Idag består verksamheten av flera återkommande aktiviteter så som studiestöd, samtalsgrupper, dagläger för yngre barn, dans och ledarskapsutbildning. Vi arrangerar också ett antal större områdesevent exempelvis fotbollscup, midsommarfirande och familjedagar.

Arbetsuppgifterna är varierande och fördelas mellan er i teamet. Bland annat arbetar ni tillsammans med att:

 • Planera, utveckla och leda återkommande aktiviteter och event tillsammans med barn och unga, som bidrar till personlig utveckling, gemenskap och områdesutveckling
 • Regelbundet närvara på skolor i området
 • Kommunicera och bygga relationer med föräldrar till deltagare
 • Medverka till att utveckla Erikshjälpen Framtidsverkstad tillsammans med enhetschef och en lokal styrgrupp
 • Samverka kring sociala insatser med andra aktörer (skola, kommun, civilsamhälle, näringsliv)
 • Följa upp, utvärdera och rapportera både muntligt och skriftligt
 • Redovisa kostnader utifrån projektbudget
 • Rekrytera och handleda volontärer.

Kvalifikationer

Vi söker en relationsbyggare som har ett hjärta för arbete med människor i riskzonen för utanförskap. Du är van vid att möta människor i olika livssituationer och sammanhang och känner dig trygg med att arbeta i en mångkulturell kontext. Du har en förmåga att skapa förtroende, delaktighet och engagemang. Som person är du självgående, ansvarstagande och tycker om att arbeta målinriktat och strukturerat för att utveckla verksamheten och driva processer framåt.

Du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom till exempel hälsa, pedagogik, socialt arbete, mänskliga rättigheter eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av socialt arbete med människor i utsatta livssituationer
 • Erfarenhet att jobba med och bygga relationer med barn och unga
 • Erfarenhet av att arbeta i eller samverka med offentliga myndigheter och idéburen sektor
 • En social och kommunikativ förmåga
 • En samsyn med Vår värdegrund som bygger på tre grundprinciper; Eriks anda, en kristen människosyn och FN:s barnkonvention.

Meriterande om du:

 • Flerspråkighet
 • Erfarenhet av engagemang i civilsamhället
 • Erfarenhet av barnrättsfrågor och rättighetsbaserat arbete.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos Erikshjälpen får du arbeta i en verksamhet där du, tillsammans med ett engagerat team och kollegor över hela världen arbetar för att främja barns rättigheter i Sverige och i världen. Du har möjlighet att vara med och göra skillnad – för en framtid där barns drömmar får liv.

Som anställd omfattas du av kollektivavtalet Tjänstemän i civilsamhället (Unionen/Akademikerförbunden).

Vi är måna om att våra medarbetare har en god balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag om 2000 kronor om året.

Tänk på att arbete med barn kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Önskvärt är augusti/september, eller enligt överenskommelse.
Placering: I vårt verksamhetsområde Gränby i Uppsala.

Arbete under sen eftermiddag/kväll förekommer regelbundet och arbete under helg förekommer ett par gånger per termin. Resa med övernattning förekommer i viss mån.

Sök tjänsten

Skicka ditt CV och ett personligt brev till: ansokan@erikshjalpen.se, märk ansökan med ”Verksamhetssamordnare Uppsala”. Ansökan stänger senast den 11/8, men vi tillämpar löpande urval och kommer eventuellt genomföra intervjuer och tillsätta tjänsten innan ansökningstiden stängt, så vänta inte med din ansökan. På grund av semestertider kan återkoppling dröja.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef, Jonatan Saldner, Telefon: 072 237 8340 eller e-post: jonatan.saldner@erikshjalpen.se.

Fackliga representanter

Unionenklubben: Nicklas Franklin, telefon: 0722387770 eller e-post: nicklas.franklin@erikshjalpen.se.

Publicerad: 07 juni 2024

Betala med Swish genom att skanna QR-koden

QR kod Erikshjälpen
Gör så här:
 1. Öppna Swish-appen.
 2. Tryck på “Skanna” och rikta kameran över QR-koden.
 3. Bekräfta och signera betalningen med mobilt BankID.