fbpx

Enhetschefer till vår internationella programavdelning

Vill du ha ett spännande arbete inom en framgångsrik verksamhet som satsar stort på framtiden och på att förverkliga barns drömmar? Erikshjälpen söker nu två enhetschefer till vår internationella programavdelning.  

Erikshjälpen har fördubblat sin verksamhet under de senaste fem åren. På internationella programavdelningen har vi genomfört en större omorganisation med utökad delegering till våra regionkontor och utifrån det justerat rollerna på huvudkontoret. För att förstärka den nya strukturen ytterligare söker vi därför två enhetschefer. En enhetschef ska ansvara för finansiering kopplat till större institutionella givare (Donor Relations) och den andra ska ansvara för kvalitetssäkring och programrådgivning av vår programverksamhet som stöd till regionkontoren (Quality Assurance and Programme Advice). Uppskattningsvis omfattar uppdraget som enhetschef 50 % och resterande 50 % är operationella arbetsuppgifter i enheten.  

Enhetscheferna kommer gemensamt med ytterligare en enhetschef arbeta tillsammans och rapporterar till avdelningschefen för internationella programavdelningen.  

Arbetsuppgifter 

  • Delta i avdelningens övergripande arbete.
  • Ansvara för enhetens verksamhet, budget, arbetsmiljö och personal. 
  • Leda och fördela arbetet inom din enhet.  
  • Arbeta med verksamhetsutveckling och kvalitetsförbättringar inom din enhet.  
  • Utveckla och förankra Erikshjälpens strategier och mål inom ansvarsområdet.     

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom utvecklingsfrågor, internationella relationer, mänskliga rättigheter, alternativt annan relevant högskoleutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet från biståndssektorn, helst med utlandserfarenhet. Du har gedigen kunskap och erfarenhet kring barns rättigheter och rättighetsbaserat arbete. Vi ser att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och inlyssnande samt att du har erfarenhet av att leda medarbetare. Du har en god kommunikativ förmåga och kan delegera. Rollen kräver att du kan formulera dig väl i tal och skrift på engelska, men även har även goda kunskaper i svenska. Du delar Erikshjälpens kristna värdegrund. 

För tjänsten som enhetschef för Donor Relations:  

  • Gedigen erfarenhet att jobba med institutionella givare både med ansökningar och rapporteringar.  
  • Erfarenhet att jobba relationsskapande med relevant eget kontaktnät där du kan skapa relationer och förmedla Erikshjälpens arbete.  

För tjänsten som enhetschef för Quality Assurance and Programme Advice:  

  • Gedigen erfarenhet att jobba med handläggning och programrådgivning av internationella utvecklings – och humanitära insatser. 
  • Erfarenhet av att arbete med utveckling av interna systemstöd och finansiell internkontroll. 

Meriterande är: 

  •  Tidigare kunskap om Erikshjälpen och franska. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss erbjuder vi dig att vara del i en växande verksamhet som står upp för barns rättigheter i Sverige och i världen. Vi ser positivt på mångfald ur alla aspekter och välkomnar sökande med varierande erfarenhet och bakgrund.  Som anställd hos oss kommer du att göra skillnad!

Låter det spännande?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 19 februari till: ansokan@erikshjalpen.se  

Märk ansökan med ”Enhetschef Donor Relations” eller ”Enhetschef QAPA”.  

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. 

Ytterligare information

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 % och regleras med 6 månaders provanställning. 

Placeringsort Huskvarna, med möjlighet till distansarbete några dagar i veckan. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Anders Malmstigen, anders.malmstigen@eriksdevelopment.org eller 072-6014353.   

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand-verksamhet. Tillsammans har vi en gemensam vision; En förändrad värld där barns drömmar får liv. Lokalt och globalt arbetar vi för att stärka och hjälpa barn. Överskottet från second hand-verksamheten bidrar, tillsammans med generösa gåvor, till att möjliggöra våra insatser för att barn ska få gå i skolan, må bra och vara trygga. Arbetsträningen i våra second hand-butiker föder också framtidstro för barn med föräldrar som står utanför arbetsmarknaden och den cirkulära försäljningen ger klimathopp för kommande generationer. Erikshjälpen finns för barnen. Och världen de drömmer om.