fbpx

The Gospel of Christmas

Evelina Gard och Ahlgrens kapell, med gästartisten Sharon Dyall, bjuder på en härlig mix av nya julsånger och älskade klassiker, med inslag av artisternas egna, omtyckta låtar.

Det blir gospel, pop och soul. Vid julkonserterna medverkar också lokala gospelkörer.

Under konserten får besökarna också veta hur de, via barnrättsorganisationen Erikshjälpen, kan hjälpa någon annan människa i jul.

– Erikshjälpen gör ett fantastiskt arbete, bland annat med ge fler flickor möjlighet att gå i skola. Utbildning är A och O för att de ska kunna leva ett självständigt och oberoende liv. Det finns ju inget större än när vårt överflöd blir till andras hjälp, och att jag är tacksam över att jag kan få använda mig av min musikaliska gåva på det sättet, säger Evelina Gard.

Evelina Gard har en förmåga att förmedla texter och melodier som fångar lyssnaren och hon är en mycket uppskattad sångerska, främst inom gospelgenren. Med sin gospelmässa Take me to the cross (2015) har hon turnerat runt i många av landets kyrkor.

Ahlgrens kapell består av fyra fantastiska musiker. Magnus Ahlgren, bandets kapellmästare och basist, har spelat med allt ifrån stora internationella artister till våra svenska stjärnor. Tillsammans med Ted Hector (piano och keyboard), Oscar Eriksson (slagverk) och Viktor
Olofsson (gitarr) utgör dom husband under denna turné.

Sharon Dyall har under årtionden trollbundit sin publik med sin kraftfulla, karismatiska och själfulla röst. Hon är en fantastisk soul- och jazzsångerska men har även nått stora framgångar som musikalartist. Hon blev bland annat belönad med Guldmasken för bästa kvinnliga biroll då hon spelade den färgstarka Anita i West Side Story på Chinateatern 1989. Många känner också igen henne som rösten till Esmeralda i Disneys Ringaren i Notre Dame.

Turnéplan 2017:
Fre 1 december 19.30 Norrmalmskyrkan, Stockholm
Lör 2 december 19.00 Rydaholms frikyrka
Sön 3 december 18.00 Allianskyrkan i Värnamo
Tor 7 december 19.00 Storstrand, Piteå
Fre 8 december 20.00 Vasakyrkan, Umeå
Sön 10 december 18.00 Pingstkyrkan, Mullsjö