fbpx

”Gatubarnens liv fick en ny riktning”

Peter Andersson Jit, fältstudent på CRO i Uganda 2019

Varför valde du att göra fältstudier med Erikshjälpen?
–Jag ville uppleva hur det är att leva i en annan kultur och se ett av projekten som Erikshjälpen stödjer. Jag ville också engagera mig för att kunna visa och berätta för människor här om hur livet kan vara i andra delar av världen.

Jag följde också med socialarbetarna på så kallade ”streetwalks”, en uppsökande verksamhet där gatubarn bjuds in till centret.

Vad fick du göra?
–Jag gjorde mina fältstudier vid en organisation som heter Child Restoration Outreach (CRO) och var bland annat på deras rehabiliteringscenter för gatubarn. I början av fältstudietiden umgicks jag mycket med barnen, jag höll i lektioner och lekar och såg till att barnen badade, städade och tvättade sina kläder. Jag följde också med socialarbetarna på så kallade ”streetwalks”, en uppsökande verksamhet där gatubarn bjuds in till centret. Jag fick också sköta administrativa sysslor.

Vad var det bästa med fältstudietiden?
–Det bästa var nog alla trevliga och vänliga människor. Många var så välkomnande och sociala, dessutom förstod de att vi var där för att hjälpa till och tackade för vårt stöd. En annan fantastisk sak var att få uppleva den förändring CRO är med och skapar i barns liv. Deras arbete med rehabilitering är hållbart och ger gatubarnens liv en ny riktning.