Fotbollsläger genom IF Elfsborg

Barn från socialt och ekonomiskt utsatta familjer får möjlighet att åka på fotbollsläger genom ett samarbete mellan IF Elfsborg och Erikshjälpen.

IF Elfsborg och Erikshjälpen samarbetar sedan tidigare genom Erikshjälpen Second Hand i Borås. Sedan 2007 arrangerar IF Elfsborg fotbollslägret Camp Elfsborg fotbollsskola på sommaren. Målgruppen är tjejer och killar som är 10-14 år gamla. Intresset för fotbollslägret har ökat och genom bidrag från Erikshjälpen kan IF Elfsborg utöka lägret och göra det möjligt för barn i ekonomiskt eller socialt utsatta situationer att delta.

– På fritid och lov blir de sociala och ekonomiska olikheterna bland barn extra tydliga. Det kan leda till utanförskap och risk för att hamna i destruktiva miljöer. Genom samarbetet med IF Elfsborg kan Erikshjälpen ge dessa barn möjlighet till en berikande upplevelse och en uppmuntran som kan vara en morot till att fortsätta sitt engagemang inom idrotten i olika lokala föreningar, säger Birgitta Johansson, biträdande programchef på Erikshjälpen.