Insamling vid högtid

Att starta en egen insamling för barns rättigheter är ett roligt och engagerande sätt att bidra. Gör det till födelsedagen, bröllopet, dopet, scoutlägret, studenten eller bara för att du vill hjälpa. Du kan starta en egen insamling direkt här på sidan, eller enkelt via Facebook eller Instagram.

Insamling via Facebook

Gå till Facebook-sidan för egen insamling. Din återkoppling sker direkt via Facebook, där du ser summa och hälsningar i realtid och kan tacka, heja på och kommentera gåvor som kommer in till din insamling.

Insamling via Instagram

När du skapar en story i Instagram så kan du välja att lägga till en insamling, där du även hittar Quiz och annat. Välj Erikshjälpen som mottagare av din insamling och du är igång! När din insamling är klar är vi tacksamma om du vill meddela oss ditt namn och det belopp som insamlingen gav, då detta inte särskiljs i redovisningen från Facebook. Du får också gärna lämna kvar insamlingen som en inspiration till andra. Pengarna kommer direkt via Facebook till Erikshjälpen och används till hela vårt viktiga arbete för barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.

Starta en egen insamling nu

 • Väl ett gåvoändamål eller välj att ge dit behovet just nu är som störst. Läs mer om ändamålen nederst på sidan.
 • För att vi ska veta att gåvorna, som dina vänner och bekanta ger, ska gå till din insamling behöver de märka dem med din insamlingskod. Den skrivs i meddelandefältet på swish, plusgirobetalningar eller i kassan på vår hemsida.
  Koden skapas av det du fyller i här i formuläret:
  Förnamn + Insamlingen sker med anledning av + Jag vill starta en egen insamling till
  Din kod blir då exempelvis: Peter Födelsedag Trygghet
  Du ser din kod tydligt i bekräftelsen efteråt.
 • Mina uppgifter

 • Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer här.

Vad vill du samla in till?

Här kan du läsa mer om olika ändamål. Det är också här dina vänner och bekanta kan bidra till din insamling, om de vill ge via vår hemsida.