Starta en insamling

Att starta en egen insamling för barns rättigheter är ett roligt och engagerande sätt att bidra. Gör det till födelsedagen, bröllopet, dopet, scoutlägret, studenten eller bara för att du vill hjälpa.

Du kan starta en egen insamling enkelt via Facebook, eller direkt via Erikshjälpen.

Insamling via Facebook

 1. Klicka i fältet för att göra ett nytt inlägg och välj ”Stötta organisation” i rullisten nedan.
 2. Sök på ”Erikshjälpen”.
 3. Skriv i ditt statusfält varför du vill att dina vänner ska skänka en gåva.
 4. Klart! Dela och sprid!

Din återkoppling sker direkt via Facebook, där du ser summa och hälsningar i realtid och kan tacka, heja på och kommentera gåvor som kommer in till din insamling.

När din insamling är klar är vi tacksamma om du vill meddela oss ditt namn och det belopp som insamlingen gav, då detta inte särskiljs i redovisningen från Facebook. Du får också gärna lämna kvar insamlingen som en inspiration till andra.

Pengarna kommer direkt via Facebook till Erikshjälpen och används till hela vårt viktiga arbete för barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.

Insamling via swish, plusgiro eller erikshjalpen.se

Du kan också starta en egen insamling direkt via Erikshjälpen. Din insamling läggs upp i vårt insamlingssystem, du får en kod som dina vänner och bekanta använder för att märka sina gåvor med, en slutredovisning och ett gåvobevis med samlade hälsningar. Längst ned på sidan kan du se vilka ändamål du kan välja till din insamling.

Sedan är det bara att sätta igång och sprida din insamling till vänner och bekanta. För att vi ska veta att det är din insamling de skänker till behöver de ange din insamlingskod i meddelandefältet när de betalar, via swish, plusgiro eller vår hemsida. Din insamlingskod skapas direkt genom att du fyller i formuläret nedan.

Starta en egen insamling

 • Väl ett gåvoändamål eller välj att ge dit behovet just nu är som störst. Läs mer om ändamålen nederst på sidan.
  Om inget av alternativen stämmer, fyll i en egen anledning i fältet nedan.
 • För att vi ska veta att gåvorna, som dina vänner och bekanta ger, ska gå till din insamling behöver de märka dem med din insamlingskod. Den skrivs i meddelandefältet på swish, plusgirobetalningar eller i kassan på vår hemsida.
  Koden skapas av det du fyller i här i formuläret:
  Förnamn + Insamlingen sker med anledning av + Jag vill starta en egen insamling till
  Din kod blir då exempelvis: Peter Födelsedag Trygghet
  Du ser din kod tydligt i bekräftelsen efteråt.
 • Mina uppgifter

 • Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer här.

Vad vill du samla in till?

Här kan du läsa mer om olika ändamål. Det är också här dina vänner och bekanta kan bidra till din insamling, om de vill ge via vår hemsida.