The Como Mamas, Jönköping

Ett sällsynt tillfälle att få höra gospel som inte finns i Sverige idag.

Ester Mae Smith och systrarna Angela Taylor och Della Daniels har sjungit tillsammans i Mt Mariah Baptist Church hemma i Como, Mississippi, sedan de var små. Där har de slipat sina röster i en gemensam gospel som är vacker, ursprunglig och ofattbart stark.

De har släppt acapellaskivan Get An Understanding och uppföljaren Move Upstairs, nu med kompband. Men det är fortfarande de tre sångerskornas fantastiska röster som står i förgrunden. Så även när de uppträder live. Detta är gospel att bli helt bortblåst av. Eller som musiktidningen SPIN sammanfattade det: ”Detta är gospel som den är tänkt att vara: Guds lovprisning lyfts mot himlen i varje låt. Smiths röst tornar upp sig och runt om den: Taylor och Daniels harmoniska stämmor – de skapar ett sound som är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”.

Biljetter 240 kr (plus avgift) på Tickster.com eller 290 kr på plats i begränsat antal.

Fotografering, film- och ljudupptagning kan ske vid eventet. Materialet kan komma att användas i samband med Erikshjälpens kommunikation och marknadsföring. Om du inte vill synas i dessa sammanhang kontakta fotografen på plats eller mejla info@erikshjalpen.se.