The Como Mamas, Jönköping

Tre kvinnor från Mississippi. Ett sound som “är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”. Missa inte ett sällsynt tillfälle att få höra gospel som inte finns i Sverige i dag!

Ester Mae Smith och systrarna Angela Taylor och Della Daniels har sjungit tillsammans i Mt Mariah Baptist Church hemma i Como, Mississippi, sedan de var små. Där har de slipat sina röster i en gemensam gospel som är vacker, ursprunglig och ofattbart stark. Den 5 juni gör de en välgörenhetskonsert till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

The Como Mamas har släppt acapellaskivan Get An Understanding och sedan uppföljaren Move Upstairs, med kompband. I vår gör de en Europaturné och för första gången besöker de Sverige.

De tre sångerskornas fantastiska röster står i förgrunden både på skivorna och när de uppträder live. Detta är gospel att bli helt bortblåst av. Eller som musiktidningen SPIN sammanfattade det: ”Detta är gospel som den är tänkt att vara: Guds lovprisning lyfts mot himlen i varje låt. Smiths röst tornar upp sig och runt om den: Taylor och Daniels harmoniska stämmor – de skapar ett sound som är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”.

Biljetter 240 kronor (plus serviceavgift) på Tickster.com eller 290 kronor på plats i begränsat antal.

Allt överskott från välgörenhetskonserten går till Erikshjälpens arbete för flickors rättigheter. Det handlar om insatser mot barnäktenskap och kvinnlig könsstympning och för att fler flickor ska få utbildning.

Fotografering, film- och ljudupptagning kan ske vid eventet. Materialet kan komma att användas i samband med Erikshjälpens kommunikation och marknadsföring. Om du inte vill synas i dessa sammanhang kontakta fotografen på plats eller mejla info@erikshjalpen.se.