Bekantskapskretsen + Doug Seegers, Tofteryd

Doug Seegers är gästartist vid From Tofteryd to Tennessee – an evening by the lake. Det blir sväng, det blir finstämt, steel-guitar, fiol och allsång, allt med solnedgången som stämningsfull kuliss i bakgrunden.

Lördagen den 17 augusti bjuder Bekantskapskretsen tillsammans med Tallnäs Stiftsgård in till en oförglömlig evening by the lake. Vid Linnesjöns strandkant byggs en utomhusscen och där blir det livemusik som avhandlar det mesta i livet, som Johnny Cash så (h)ärligt beskrev det. Erikshjälpens ambassadör Doug Seegers är gästartist och kommer även spela tillsammans med tiomannabandet Bekantskapskretsen.

Doug Seegers slog igenom över en natt i Jills Veranda 2014 och ingen har väl kunnt missa hans resa från hemlös missbrukare till skivinspelningar, turnéer och tv-shower. Våren 2019 släpptes hans tredje album ”A Story I Got To Tell”. Skivan, som fått väldigt bra recensioner, spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

”Doug Seegers har tveklöst aldrig låtit bättre än här.”
Håkan Steen, Aftonbladet

I sommar turnerar Doug runtom i Skandinavien, både med band och i mindre sättningar. Denna konsert arrangeras tillsammans med och till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen som Doug är stolt ambassadör åt.

Doug har under flera år samarbetat med Erikshjälpen och framför allt ett projekt vars mål är att hjälpa barn som lever på gatan i Uganda. Doug vet vad det innebär att bo på gatan och mötet med gatubarn i Uganda berörde honom mycket.

– Tillsammans med Erikshjälpen har jag besökt Uganda och arbetet som hjälper barn att rehabiliteras och återförenas med sina familjer. Det är ett viktigt arbete och behoven är stora, så jag vill vara med och stötta det arbetet, säger Doug Seegers.

Köp biljett på Tickster.