Doug Seegers – Give it away Christmas tour, Kristianstad

Countrymusikern Doug Seegers blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills Veranda. När han uppmärksammades i programmet levde han som hemlös gatumusiker i Nashville och resten är som man brukar säga historia.

Doug är numera ambassadör för Erikshjälpen och kommer under november och december göra en riktig julturné tillsammans med Erikshjälpen. Turnén har fått namnet ”Give it away Christmas tour” och görs till förmån för Erikshjälpens arbete för barns rättigheter i Uganda, ett land och ett arbete som Doug själv har besökt och fått ett stort hjärta för.
– Jag har en nära relation till det eftersom jag som barn fick uppleva hur det är att leva i fattigdom. Nu har jag möjligheten att vara en del av Erikshjälpen, som är en fantastisk organisation, säger Doug Seegers.

På dessa julkonserter så vill Doug komma nära sina åhörare, det blir avskalat och akustiskt med mycket känsla och värme. Doug har en förmåga att förmedla ren kärlek och vi är många som kommer att le och känna julvärmen när vi lyssnar.
Doug sjunger klassikerna ”Silent Night”, “Rudolph the Red Nosed Reindeer” och vackra julballaden “I´ll Be Home For Christmas” med 100% inlevelse. Precis som när han sjunger sitt eget lyckopiller “Let Me Ride With You Stacy” och den bitterljuva uppgörelsen med sin frånvarande pappa i ”Daddy´s Still Around”.

Give it away Christmas tour är en månadslång turné från den 17 november och framåt och julkonserterna kommer vara i kyrkor och konserthus. Doug bjuder på sina egna jullåtar blandat med de mer klassiska julhitsen och allt görs till förmån för att utsatta gatubarn i Uganda ska få en chans att förverkliga sina drömmar.
Det kommer bli härliga konserter!

Biljetterna kostar 295 kr och säljs på Tickster eller hos Erikshjälpen Second Hand Kristianstad 044-785 96 00.