Doug Seegers, Arvika

Han slog igenom över en natt i Jills Veranda 2014 och ingen har väl kunnt missa hans resa från hemlös missbrukare till skivinspelningar, turnéer och tv-shower.

I många av de egenskrivna sångerna berättar Doug Seegers om det liv han levt, helt osminkat men också helt utan självömkan. Men allt är verkligen inte elände och misär i Dougs musik. Sångerna handlar lika mycket om att hitta en väg ut, om tro och försoning. Om att finna kärlek och hopp. Och att ibland ta livet med en klackspark och låta en ”Rockabilly Bug” ta över.

2019 är det dags att skriva ett nytt kapitel i berättelsen om Doug Seegers. Den 31 maj släpptes hans tredje album ”A Story I Got To Tell”. Skivan, som fått väldigt bra recensioner, spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

”Doug Seegers har tveklöst aldrig låtit bättre än här.”
Håkan Steen, Aftonbladet

I sommar turnerar Doug runtom i Skandinavien, både med band och i mindre sättningar. Denna konsert arrangeras tillsammans med och till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen som Doug är stolt ambassadör åt.

Doug har under flera år samarbetat med Erikshjälpen och framför allt ett projekt vars mål är att hjälpa barn som lever på gatan i Uganda. Doug vet vad det innebär att bo på gatan och mötet med gatubarn i Uganda berörde honom mycket.

– Tillsammans med Erikshjälpen har jag besökt Uganda och arbetet som hjälper barn att rehabiliteras och återförenas med sina familjer. Det är ett viktigt arbete och behoven är stora, så jag vill vara med och stötta det arbetet, säger Doug Seegers.

Köp biljett på Tickster.