fbpx

Internationella fältstudier

Vill du lära dig mer om internationellt utvecklingsarbete? Är du redo för nya utmaningar? Vill du få erfarenhet av arbete i fält som har fokus på barns rättigheter? Är du mellan 20 och 30 år? Då ska du söka Distanskurs med Internationella Fältstudier.

Denna kursen anordnas av Södra Vätterbygdens folkhögskola (Svf) tillsammans med Erikshjälpen. Syftet är att ge en fördjupad kunskap och förståelse för långsiktigt och hållbart rättighetsbaserat utvecklingsarbete med fokus på barns rättigheter. Vår förhoppning är också att du ska utvecklas som person, få nya perspektiv och få uppleva helt nya saker.

Kursen är till för dig som vill utvecklas och få nya kunskaper, oavsett om du nyss slutat gymnasiet och är ny på området eller har en universitetsexamen och vill få kvalificerad erfarenhet av utvecklingssamarbete. Kursen startar i januari vecka 4 med en förberedelsekurs på plats i Jönköping med boende på Svf. Utresan sker därefter i månadsskiftet januari/februari och din utlandsvistelse varar i cirka fyra månader. Efter hemkomst följer några uppföljningsdagar innan kursen avslutas i mitten av juni.

Ansökan för kursen är stängd. Ansökan för 2024 års kurstillfälle öppnar i april 2023. Har du frågor, kontakta fredrik.hagelvik@erikshjalpen.se

Därför åkte vi ut som fältstudenter