fbpx

Gymnasiearbete & UF-företag

Vill du att ditt gymnasiearbete eller ditt UF-företag ska betyda något mer och skapa förändring? Tycker du att barns och ungas rättigheter är viktiga? Då finns Erikshjälpen Ungagerad för dig! Vi stöttar dig i ditt engagemang och arbete.

Erikshjälpen Ungagerad är en plattform för unga som brinner för sin omvärld och för ungas rättigheter och som vill engagera sig för detta på olika sätt. Nedan är två exempel på hur du som går gymnasiet kan vara med och delta i Erikshjälpens arbete.

Gymnasiearbete

När du går sista året i gymnasiet så är det dags för dig att göra ditt gymnasiearbete. Varför inte göra något mer av ditt arbete och göra det ihop med oss? Vi finns med och stöttar dig med allt från information, kontakter, upplägg, marknadsföring med mera. Här är några exempel på vad tidigare gymnasieelever gjort:

  • Anordnat välgörenhetskonsert
  • Anordnat modevisning ihop med en Erikshjälpen Seconhand-butik
  • Anordnat en hållbarhetsbal
  • Skrivit arbeten om till exempel människohandel, könsstympning, bortgifte, flickors rätt till skolgång med mera.
  • Gjort en fotoutställning om barns rättigheter

Om du vill att ditt gymnasiearbete ska göra världen lite bättre så vill vi gärna stötta dig! Vi fungerar som en extra mentor och ger dig stöd i det du behöver. Det kan vara idéer, inspiration, kontakter till personer inom vår organisation som kan vara relevanta för ditt arbete (vi har bland annat samarbetspartners i 16 olika länder i världen), ta fram enklare kommunikationsmaterial och marknadsföring till eventuella event och konserter samt erbjuda handledning under gymnasiearbetets gång.

Vi vill hjälpa dig att förverkliga dina idéer och ditt engagemang. Tveka inte att höra av dig!
Det går också bra att höra av sig om andra arbeten/projekt som du gör under gymnasiet.

UF-företag

Att få möjlighet att prova driva företag, genom Ung Företagsamhet, och jobba med något som man brinner för är något som många unga uppskattar och tycker är lärorikt under sin gymnasietid. Inte sällan grundar sig företagsidén i ett identifierat samhällsproblem som du som ung har identifierat och som ditt företags vara eller tjänst skulle kunna lösa, det kallas då för socialt entreprenörskap.

Vill du veta mer om hur du som ung social entreprenör kan samarbeta med oss på Erikshjälpen under den tid som du driver ditt företag, kontakta gärna oss så kan vi berätta mer. Vi på Erikshjälpen Ungagerad vet att unga sitter på lösningar till många av de samhällsutmaningar som vi har idag och bistår gärna med vår tid och resurser för att hjälpa just dig att genomföra dessa.

Har du redan drivit ett företag och önskar skänka viss vinst till välgörande ändamål? Genom Erikshjälpen Ungagerad finns även möjlighet att skänka pengar till vissa särskilda temaområden som man som givare kanske brinner extra för, antingen insatser för att säkerställa flickors rättigheter eller barns rätt till utbildning.

Har du en idé om vad du vill göra, har du frågor eller vill veta mer om vilka möjligheter som finns? Tveka inte att höra av dig till oss!