fbpx

Egen insamling

Att starta en egen insamling är ett roligt och engagerande sätt att bidra till att fler barn får sina rättigheter uppfyllda. Gör det i samband med födelsedagen, bröllopet, dopet, scoutlägret, studenten eller bara för att du vill stötta en god sak. Du kan starta en egen insamling enkelt via Facebook eller direkt på vår webb.

Insamling via Facebook

 1. Gå in på Erikshjälpens Facebooksida
 2. Klicka på Insamlingar och sedan Samla in pengar.
 3. I din insamling får du sedan välja bild, namn på insamlingen, varför du väljer att samla in pengar och till sist ange hur mycket pengar du vill samla in.
 4. Klart! Dela gärna insamlingen så att dina vänner kan vara med och hjälpa dig att nå målet.

Facebook tar inte ut några avgifter för gåvor till välgörenhetsorganisationer, så alla gåvor går direkt till Erikshjälpen.

Tips för att komma igång med din insamling

 • Ge en gåva själv. Andra väljer ofta att vänta med att ge en gåva tills någon annan har gjort det. En insamling som redan fått in ett mindre belopp har därför större chans att nå sitt mål.
 • Skriv en personlig text om varför du har valt att starta en insamling till just Erikshjälpens arbete.
 • Dela insamlingen i ditt flöde och bjud in vänner och familj att ge en gåva. Börja med de du tror kommer att ge och ta sedan de du känner dig lite mer osäker på. Hoppa över bekanta du inte tror är intresserade.
 • Kommentera och tacka de som ger en gåva till din insamling. Då vet dina vänner om att du har sett deras bidrag

Insamling via vår webb

Du kan också välja att registrera din egen insamling på vår webb.

 1. Registrera din egen insamling här. Välj till vilket område du vill att pengarna ska gå och under vilken period insamlingen ska pågå.
 2. När du registrerat din insamling genereras en insamlingskod.
 3. Dela med dig av koden till vänner och bekanta så att de kan uppge den när de ger via Swish, plusgiro eller i kassan på vår webb. På det sättet kan vi enkelt följa hur mycket pengar som kommer in till din insamling.