Stöd till Tjernobylbarnens Oas och lokala insatser för ungdomar

Överskottet från butiken blir till socialt och humanitärt arbete genom Sävsjö Allians- och Pingstförsamling och Guds Kraft.

Genom Sävsjö Allians-Pingstförsamling stöttas Tjernobylbarnens Oas. Pengarna går till sex stycken läger i Sverige per år, lägren är tre veckor och 36 barn är med på varje läger tillsammans med ledare. Barnen kommer från Vitryssland och Ukraina. Barnen kommer från svåra förhållanden, det kan vara barn som lever på gatan eller vars föräldrar har missbruksproblem eller har hamnat i kriminalitet. Det hålls också läger också i Vitryssland, fem till tio per år, i samarbetar med olika kyrkor.

Allians-Pingstförsamlingen stöttar också Skolkyrkan/Mejeriets verksamhet i Sävsjö. Fritidshuset ” Mejeriet” har öppet tisdagskvällar, onsdagskvällar, torsdagskvällar och fredagskvällar. De har speciella tjejkvällar och har startat ett fotbollslag med tjejer. Många av tonåringarna och ungdomarna som besöker ”Mejeriet” är nysvenskar och verksamheten är betydelsefull och ger bra resultat. De anställda finns också med som kamratstödjare på skolorna i Sävsjö kommun.

Överskottet används också till akuthjälp vid katastrofer genom de kontakter församlingen och församlingens samfund har.

Genom samarbetspartnern Guds Kraft stöttar butiken bland annat:

 

Internationella barnhjälpen (IBH)

Detta är församlingens ”egen” hjälporganisation med verksamhet i framför allt Indien och på Balkan. Stödet från butiken går framför allt till en slumskola med 100 elever i Dehli, Indien där IBH står för samtliga kostnader, till en del bekostat av butikens avkastning.

Guds Krafts missionskontakter

Församlingen har ett mångårigt samarbete med ”Life giving foundation” med verksamhet i Tanzania. Stödet går till deras arbete med att låta unga flickor gå i skolan i stället för att, som ofta är fallet, bli bortgifta i tidiga tonår.