Make Mission Possible och Tjernobylbarnens Oas

Butiken drivs i samarbete med Sävsjö Allians-Pingstförsamling och församlingen Guds Kraft. Dessa får ta del av överskottet från butiken.

Genom Sävsjö Allians-Pingstförsamling har en del av butikens överskott kunnat gå till MMP arbetar i Indien med ansvar för sex barnhem med totalt cirka 150 barn i delstaten Andhra Pradesh.

Family Care Amalapuram är ett annat av MMP:s projekt. Det riktar sig till fattiga familjer som av ekonomiska skäl inte har möjlighet till skolgång för barnen. Just nu omfattar det 463 familjer.

MMP ansvarar för läkare och övrig personal på ögonsjukhuset K. S Memorial Hospital i Amalapuram, som servar närmare 75 000 fattiga människor i staden. Organisationen har även tagit över ansvaret av lepracentret New Life Center, som byggdes upp av Erikshjälpen, och fortsätter nu att utveckla arbetet. Bland annat har man byggt elva nya tvåfamiljshus.

Genom samarbetspartnern Guds Kraft stöttar butiken bland annat:

Tjernobylbarnens Oas

Vi är glada över att vara en mångårig samarbetspartner med detta välrenommerade arbete som bedrivs huvudsakligen i Vitryssland och Ukraina och vars fokus är att ge en framtid till barn i utsatta situationer.

Internationella barnhjälpen

Detta är församlingens ”egen” hjälporganisation som arbetar i flera länder med att skapa förutsättningar för barn i svåra omständigheter, framför allt genom fadderverksamhet i Indien och på Balkan.

Guds Krafts missionskontakter

Församlingen bedriver ett omfattande arbete och genom kontaktnätet har vi bidragit med allt i från nödhjälp till svältande till skolbyggen på olika håll i Afrika och Sydamerika.