Butiken i Halmstad ger glada ögonblick

Genom Pingstkyrkan och Kornhillskyrkan stöttar butiken bland annat Happy moment.

Genom Pingstkyrkan stöttar butiken olika sociala verksamheter för barn i Halmstad. Arbetet Happy moment erbjuder stödgrupper och aktiviteter för barn i skolåldern i Halmstad kommun. Det handlar framför allt om att ge stöd till barn som lever med problem hemma. Kanske finns det missbruk i familjen, psykisk ohälsa med mera. Happy moment vill ge barnen möjlighet att leka, delta i utflykter, få hjälp med läxläsning, men även kunna få prata om sin situation och känna sig sedda och värdefulla.

Bra start för romska barn

I Serbiens huvudstad Belgrad finns mer än 150 000 romer, som lever under svåra förhållanden. Organisationen Bread of Life arbetar för att ge romska barn en bättre framtid. På grund av språkliga och kulturella skillnader har barnen ofta svårt att hänga med i skolan. Genom Bread of Life får barnen inte bara hjälp med mat, kläder och hygienartiklar. De får även extraundervisning så att de kan klara grundskolan.

Boende och rehab

Genom Kornhillskyrkan i Halmstad stöttar även butiken ett boende med rehabiliteringsverksamhet för människor som är på väg ut ur alkohol- och drogmissbruk. Det finns både anställd personal och volontärer som hjälper till. För de boende finns möjlighet till samtal och vägledning med kvalificerade handledare. Det finns också möjlighet till sysselsättning och aktiviteter som gymnastik, sömnad, arbete i utemiljö, lokalvård, enkla byggarbeten och finsnickeri.