Butiken i Halmstad ger glada ögonblick

Genom Pingstkyrkan och Kornhillskyrkan stöttar butiken flera biståndsprojekt.

Pingstkyrkan i Halmstad delade under 2017 ut sitt överskott från Erikshjälpens Secondhandbutik till bl.a:

Romska barn i Belgrad

I Serbiens huvudstad Belgrad finns mer än 150 000 registrerade romer. Ungefär lika många romer beräknas vistas utan tillstånd i landet. De lever under svåra förhållanden.

Vi stöttar genom den kristna lokala hjälporganisationen Bread of Life ca 60 romska barn för att de ska få en bättre framtid. De får hjälp med mat, kläder, hygienartiklar samt extraundervisning så att de kan klara grundskolan. Genom goda kontakter med Bread of Life får vi kontinuerlig uppföljning om verksamheten och dess resultat.

Barn i östra Etiopien

I östra Etiopien (Afrikas horn) stöttar vi Pingstkyrkans i Falkenberg arbete sedan ca 10 år tillbaka med att ge ca 125 barn mat, kläder och skolgång i orterna Jijiga, DireDawa och Babile. Barnen kommer från svåra hemförhållanden p.g.a. fattigdom, föräldralöshet m.m. Man samarbetar med lokala organisationer som har god kännedom om barnens situation.

Guldkant för barn/ungdomar i Halmstad

Vi stöttar genom kontakter med skolor, socialförvaltning, Kvinnojouren och andra organisationer/föreningar för att ge guldkant i tillvaron för barn och unga i familjer med begränsade ekonomiska resurser.

Det kan gälla Sommarresekort till Hallandstrafiken för resor till olika utflyktsmål, aktiviteter för ensamkommande asylsökande barn, bidrag till lägerkostnader, bidrag till inköp av olika förnödenheter som möbler och kläder, inköp av julklappar och julmat m.m.

 

Boende och rehab

Genom Kornhillskyrkan i Halmstad stöttar även butiken ett boende med rehabiliteringsverksamhet för människor som är på väg ut ur alkohol- och drogmissbruk. Det finns både anställd personal och volontärer som hjälper till. För de boende finns möjlighet till samtal och vägledning med kvalificerade handledare. Det finns också möjlighet till sysselsättning och aktiviteter som gymnastik, sömnad, arbete i utemiljö, lokalvård, enkla byggarbeten och finsnickeri.