Var placeras jag?

Du kan önska ett specifikt land i din ansökan, men det är Erikshjälpen som i slutändan bestämmer vem som får åka var. Vi placerar så långt det är möjligt praktikanter två och två och kommer därmed att para ihop sökande.

Uppgifter

Som praktikant placeras du hos någon av Erikshjälpens samarbetsorganisationer och tar del av det dagliga arbetet som den organisationen bedriver. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken organisation du är placerad på och de projekt som den organisationen bedriver. Erikshjälpen tar också hänsyn till varje praktikants utbildning, bakgrund och erfarenhet när vi matchar praktikanter med värdorganisationer och tar fram en individuell arbetsbeskrivning. Målet är att en som praktikant både ska får lära sig och följa organisationen, men även bidra med sin egen kunskap där det behövs.

Informationsuppdrag

Alla praktikanter genomför ett visst antal informationsuppdrag som utformas tillsammans med Erikshjälpens kommunikationsavdelning. Uppdragen kan vara:

  • Blogg- och facebookinlägg
  • Ta bilder och uppdatera information åt fadderavdelningen
  • Skriva artiklar
  • Göra korta filmer
  • Efter hemkomst genomför praktikanterna också informationsuppdrag i Sverige. Varje praktikant ska göra 8 uppdrag. Det kan t.ex. vara att hålla föreläsningar, ordna en utställning eller arrangera en insamling.