Publicerad den 30 jun, 2015

Bollen är rund världen över

Många barn gillar att sparka fotboll, och Erikshjälpen stöttar barns fritid och lek världen över. Från fotbollsskolor i Sverige till skolcuper i Kenya. Här kommer berättelser från några barn som gillar fotboll.

Everlyn Hirkento Buroya spelade cup med hennes klasskamrater på hennes skola i Kenya.
– Jag har haft så roligt i dag! Och jag är så stolt över mina klasskamrater, inte bara för att vi vann utan för att alla spelade schysst, säger Everlyn, som fortsatte att heja på de andra lagen hela dagen.

Ramkrishna bor i Indien. Han gillar också fotboll.
På årets fotbollsskola kommer ni att få höra berättelser om honom och andra barn. För vi tycker att alla barn har rätt att leka och ha roligt, i hela världen.

Simon Bayos bästa minne av fotbollscupen på hans skola är att alla barnen fick vara med och bestämma genom deras barnklubbar.
– Vi får inte säga vad vi tycker hemma eller i samhället, för att vi är barn. Så när vi fick vara med och bestämma vad vi ville äta och dricka i dag kändes det speciellt. Vi fick läsk. Många av barnen här har aldrig smakat det innan, berättar han.

Gariela Arbele och hennes tjejkompisar i Kenya visade alla att tjejer kan, på cupen på deras skola.
– Kvinnor och tjejer ska bara ses inte höras tycker många i vårt samhälle. I dag visade vi att det är fel. Tjejer kan spela lika bra fotboll som killar, säger hon stolt.