Publicerad den 24 feb, 2016

Det kom ett brev till Skandinaviska Läkarbanken..

”Vi är så mycket imponerad av ert fortsatta stöd till vårt sjukhus i synnerhet för de pågående Öron- Näsa-Hals operationerna." Så skriver mr Muriithi från Consolata Mathari Hospital.


Låt mig informera er om att läkarna kom fram på söndag den 14: e februari. Vi plockade upp dem från flygplatsen på runt 11:00 efter att de rest hela natten. De besökte sjukhuset samma kväll för att förbereda inför en vecka full av arbetsuppgifter.

Läkarna kom med en material och utrustning, bland annat en borr och en lampa för operationer. Vi hade också lånat en annan borr från Maua Hospital. Båda borrarna är nu i bruk.

På måndag började läkarna mycket tidigt på morgonen och slutade mycket sent på kvällen efter att mycket framgångsrik kunnat screena 168 patienter.

Sedan dess har de opererat 45 patienter! Detta är bra och vi uppskattar läkarna stort för stödet till våra fattiga människor. Sjukhuset och läkarna överens om att erbjuda tjänster till en mycket subventionerad avgift och patienterna är nöjda.

Jag är så mycket glad för hygiensköterska. Hon har skapat ordning och bra organisation i vår operationsteater. Vi ser att det verkligen är bra.

Idag, lördag har läkarna tagit ledigt för ikväll och imorgon. Vi ser fram emot måndag då de återupptar operationerna i hopp om att kunna ta hand om alla klienter i den långa väntande kön.

Jag kommer successivt att hålla er informerade och i kontakt.

Vänliga hälsningar
Mr.Bernard Muriithi,
Verkställande direktör,
Consolata Mathari Hospital