Charlottes etta blev mysigare

Hösten 2012 vann Charlotte Alm en remake och en personal shopper från Erikshjälpen Second Hand-butikers.

Charlottes etta hade många fördelar såsom högt i tak, spröjsade fönster och en vit kakelugn. Men det stora rummet som är både sovrum och vardagsrum, var kalt och inte alls något mysigt rum att vara i. Här stod en säng, en bokhylla, en klumpig soffa och ett lite ödsligt furubord.

Med hjälp av second hand-varor av olika slag, fina tapeter och en nyinköpt soffa blev Charlottes lägenhet både ombonad och varm. Rummet är möblerat på ett helt nytt sätt och garderoben har ställts vid fotändan av sängen och klätts med tapet för att förstärka känslan av att sängen är inbyggd i väggen.

Inköpslista för denna remake

Soffbord 80 kr
Fåtölj 300 kr
Marmorlampa 85 kr
Golvlampa 95 kr
Litet satsbord i glas 50 kr
Glasljusstakar 5 kr/st
Spetsgardiner 35 kr

Inredningstips

Stora rum blir lätt ödsliga och kala i enfärgat. Var inte rädd för en mönstrad tapet. Många gånger blir rummet både mer ombonat och upplevs högre i tak.

Om du har få fönster kan du fuska genom att hänga upp speglar på väggen mitt emot fönstret. Vips speglar sig ljuset och speglarna upplevs som fönster.

Samla saker i grupp. Har du mycket böcker, blommor, eller ljusstakar? Placera dem i grupper istället så blir intrycket både roligare och lugnare. Detsamma gäller tavlor som oftast blir vilsna när de hänger alltför ensamma på väggen.

Foto: Jennie Elisabet Taube