Ursäkta röran - Vi bygger om!

Erikshjalpen.se håller på att få sig en grundlig renovering. Under ett par dagar kommer webbplatsen att blanda nya och gamla sidor. Tack för ert överseende!

Sticka och skicka - en kampanj som värmer


1 Oktober 2012 Kl.08:00

Många eldsjälar stickar och sänder årligen mössor, tröjor och andra plagg till behövande barn och familjer genom Erikshjälpens partnerorganisationer. Erikshjälpen och Skandinaviska Läkarbanken arbetar nu tillsammans med Hemmets Journal och Libris förlag i projektet ”Sticka och skicka”, en satsning för att få ännu fler att bidra till att minska barnadödligheten i världen.


Projektet sträcker sig från 1 oktober till 1 december då den stickintresserade kommer kunna använda sig av mönster från bland annat Anna Braws bok ”Värma en liten” (Libris förlag). Vi hoppas nu att fler kommer att sticka och skicka oss koftor, tröjor, tossor och mössor.
– Vi på Hemmets Journal startade vår handarbets-community ”Mitt handarbete” på internet i november i fjol, då vi vet att handarbetsintresset är stort bland våra läsare. Responsen har varit fantastisk. Det dröjde inte länge innan vi förstod att det hos många handarbetsintresserade finns ett starkt engagemang för att hjälpa där det behövs, säger Joakim Norling som är chefredaktör för hemmetsjournal.se och Mitt handarbete.


Kläderna som skickas in distribueras genom Human Bridge, som handhåller Erikshjälpens materialbistånd. Barnläkaren Britt Gustafsson kommer i vinter att volontärarbeta på Mponqwe missionssjukhus i Zambia, (som är ett av flera länder som kommer få del av de värmande plaggen) genom Skandinaviska Läkarbanken och är mycket positiv till initiativet, eftersom babykläder är en bidragande faktor till att mammor tar sig till sjukhusen och får genomgå en säker förlossning. De får även glädjen att ta med sig något rent och fint hem till sin nyfödda bebis. Mössor behövs som skydd mot nattkyla och solsken, de behöver filtar och de behöver kläder i största allmänhet.
– Det känns väldigt spännande att kunna vara en del i denna insats som är en viktig del i vårt arbete, säger Britt som hoppas på att kunna dela ut stickade babykläder från Sverige till många nyfödda barn som behöver värmas.


Vill du läsa mer och få tips och beskrivningar? Gå in på www.hemmetsjournal.se/sticka-och-skicka och www.kyrkkaffe.libris.se


Vill du vara med och hjälpa till?
Sticka eller virka i storlekar från nyfödd och upp till ett år. Sticka eller virka i garn som är lätt att tvätta för hand (inte ullgarn som filtar ihop sig) och tänk på att det inte riktigt är vinterkläder som behövs.


Posta det du (och eventuellt din grupp) gör till:
Human Bridge
570 15 HOLSBYBRUNN
Märk paketet med ” Sticka och skicka” och lägg gärna en lapp med namn och adress. Vill du berätta något om dig eller er så blir vi glada!


Kontaktperson:
Louise Nordlund Isaksson, Chef för Insamling och Kommunikation, Erikshjäpens Insamlingsstiftelse
E-post: louise.nordlund@erikshjalpen.se, Mobil: 0709-37 33 05