Ursäkta röran - Vi bygger om!

Erikshjalpen.se håller på att få sig en grundlig renovering. Under ett par dagar kommer webbplatsen att blanda nya och gamla sidor. Tack för ert överseende!

Ny butik i Linköping


26 April 2012 Kl.10:00

Kl 10.00 den 28 april slås portarna upp till en ny Erikshjälpen second hand-butik i Linköping. I Toyotas gamla lokaler på en yta av 1 400 kvm kommer nu en fräsch butik erbjuda ett stort urval av varor och ett välfyllt sortiment.

 

- Efter en längre tids planering är vi nu äntligen framme vid målet att kunna erbjuda Linköping en stor och välkomnande second hand-butik, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand Butiker.


Butiken som är förlagd på Roxtorpsgatan 10 är ett samarbete mellan Eriks¬hjälpen, Pingstkyrkan i Linköping och MAF (Mission Aviation Fellowship). Allt överskott från försäljningen kommer att gå till socialt och humanitärt hjälp¬arbete i Linköping och till internationella satsningar.
- Butiken kommer att få en betydande roll för samverkande insatser som ger en hjälpande hand inte bara till internationellt bistånd utan stärker också sociala insatser i Linköping. Dessutom är second hand som bransch inte bara en del av en växande upplevelsekultur den skapar också sysselsättning och bidrar till en förbättrad miljö, fortsätter Tomas Bjöersdorff.

Farbror Eriks Kafé är också ett mysigt inslag i butiksupplevelsen där man kan köpa sin egen unika kopp om man inte vill skiljas från den.


Dagen inleds kl 10.00 med att Landshövding Elisabeth Nilsson håller ett invigningstal. De 2 000 första kunderna bjuds på kaffe med dopp. Butiken gästas av clownen Hubbe och barnen får godis och ballonger. Dagen avrundas kl 14.00. Det kommer att bli en riktig familjefest!


Kontakt:
Tomas Bjöersdorff, Verkställande chef Erikshjälpen Second Hand
070-27 44 140, tomas.bjoersdorff@erikshjalpen.com

Erikshjälpen Second Hand har 53 butiker runtom i Sverige. Överskottet går till bistånd. Erikshjälpen bedriver biståndsverksamhet ur ett barnrättsperspektiv i 25 länder, inklusive Sverige. Arbetet fokuserar på hälsa, utbildning och försörjningsmöjligheter. www.erikshjalpen.se press@erikshjalpen.se