Ursäkta röran - Vi bygger om!

Erikshjalpen.se håller på att få sig en grundlig renovering. Under ett par dagar kommer webbplatsen att blanda nya och gamla sidor. Tack för ert överseende!

Mer lek på Ryhov i Jönköping


25 September 2012 Kl.08:00

ryhov2.jpg

Nu finns en rejäl lekhörna på neonatalavdelningens familjeboende.

 

Minikök, glasskiosk, dockor och rutschkana. Nu finns både lekhörna och klätterställ­ning för syskonen till de för tidigt födda barnen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Erikshjälpen har stått för både det praktiska och ekonomiska i genomförandet.


När ett barn föds för tidigt händer det att hela familjen måste spendera lång tid på sjukhus. Ofta finns syskon med i bilden – och sjukhusmiljön är inte alltid så rolig för små barn.För att syskonen till de för tidigt födda ska få en bättre sjukhusvistelse, har Erikshjälpen sett till så att neonatalavdelningens familjeboende på Ryhovs Länssjukhus fått både lekhörna och klätterställning.

– Det fanns lite leksaker förut också, men det var väldigt torftigt, så vi är tacksamma att Eriks­hjälpen ville vara med och stödja det här. Det är inte alltid möjligt att få skattepengar till en sådan här satsning, säger Tina Alnervik, sjuksköterska på avdelningen.

 

I den lilla lekhörnan, som finns i närheten av köket där familjerna lagar sin egen mat, finns allt från barnböcker och docksängar till minikök och kaffeservis. På innergården står en rejäl klätterställning.

– För barn som vistas på sjukhus ska det alltid finnas möjlighet till lek. Vi är jätteglada att vi fått hjälp av Erikshjälpen med lekhörnan och lekställningen, både praktiskt och ekonomiskt, säger Tina Alnervik.
– Denna satsning ligger i linje med vad Erikshjälpens verksamhet står för, vi verkar för barns bästa i utlandet men även på hemmaplan, säger Mattias Ingeson, administrativ chef på Eriks­hjälpen.

 


Ryhov.jpg

En uppskattad klätterställning.


Välkomna att höra av er till:

Barbro Lundström
Chef Neonatalavdelningen Ryhov
Tel: 036-32 22 82

Mattias Ingeson
Biträdande generalsekreterare, Administrativ chef, Erikshjälpen,
Tel: 0383-46 74 66

Mobil: 0709-37 33 04

E-post: mattias.ingeson@erikshjalpen.se
Erikshjälpen bedriver biståndsverksamhet ur ett barnrättsperspektiv i 25 länder, inklusive Sverige. Arbetet fokuserar på hälsa, utbildning och försörjningsmöjligheter. Erikshjälpen Second Hand har 53 butiker runtom i Sverige. Överskottet går till bistånd.