Ursäkta röran - Vi bygger om!

Erikshjalpen.se håller på att få sig en grundlig renovering. Under ett par dagar kommer webbplatsen att blanda nya och gamla sidor. Tack för ert överseende!

Erikshjälpen Second Hand öppnar butik i Kungsbacka


27 Augusti 2012 Kl.10:00

kungsbacka.jpg

 

Lördagen den 1 september kl 11.00 slår portarna upp till en ny Erikshjäl­pen second hand-butik i Kungsbacka. Butiken är lokaliserad till fastigheten där tidigare Elanders Tryckeri bedrev verksamhet. Här finns nu en stor och fräsch butik om totalt 2 400 kvm och ett stort urval av varor och välfyllt sor­timent.


- Efter en längre tids planering är vi nu äntligen framme vid målet att kunna erbjuda Kungsbacka en stor och välkomnande second hand-butik, som är Erikshjälpens 53:e i ordningen, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand Butiker.

Butiken är ett samarbete mellan Erikshjälpen Second Hand Butiker och Kungsbacka kommun. Samarbetet skapar fler platser för arbetsträning och praktikplatser samtidigt som Erikshjälpen till stor del bygger sin verksamhet på volontärinsatser för att kunna hjälpa så många utsatta barn som möjligt.

Överskottet av försäljningen kommer dels gå till bistånd, dels till en fond för att stödja ungdomar och barn i Kungsbacka. I den tidigare rekonditioneringsverk­staden, som var en del av kommunens second hand-butik ”Gruvan”, kommer möbler fortsättningsvis att renoveras och förbättras för att därefter säljas i den nya second hand-butiken. En verksamhet med försäljning av second hand-varor bidrar även till återvinning som i sin tur ger miljövinster.

Vid invigningen som börjar kl 11.00 medverkar Jan Österdahl från Kungsbacka kom­mun, verkställande chefen för Erikshjälpen Second Hand Butiker samt en blåsensem­ble från Bethlehemskyrkan i Göteborg. De 2 000 första kunderna bjuds på kaffe med dopp och barnen får godis och ballonger. Dagen avrundas kl 15.00. Det kommer att bli en riktig familjefest!

Öppettider är tisdagar 12-18 samt lördagar 11-15.
Mottagning av gåvor sker måndagar till fredagar 8-15 samt under butikens öppetti­der.

Välkommen att bevaka!


Kontakt:

Tomas Bjöersdorff, Verkställande chef Erikshjälpen Second Hand. 070-27 44 140, tomas.bjoersdorff@erikshjalpen.com


Erikshjälpen Second Hand har 53 butiker runtom i Sverige. Överskottet går till bistånd. Under 2012 hade butikerna ca 1,8 miljoner betalande kunder och sålde ca 7 miljoner varor. Erikshjälpen bedriver biståndsverksamhet ur ett barnrättsperspektiv i 25 länder, inklusive Sverige. Arbetet fokuserar på hälsa, utbildning och försörjningsmöjligheter.

press@erikshjalpen.se